Domácí jablečné pyré - přesnídávka

Jablka nejen nepadají daleko od stromu, padají taky když je bouřka, když je jich moc, nebo prostě jen tak spadnou, protože už se jim nechce viset. Takhle nám opadala jabloň ze dne na den, předčasně.
V tohle případě je moc brzo na to aby se jedly a pokud nemáte drtič a lis na moštování, je možnost se ukrájet k smrti a udělat dětem jablečnou přesnídávku.


Sesbírejte jablíčka, vytřiďte i ty maličko nahnilá, máme se rádi a nebudeme jíst šunty. Vykrájejte a odšlupkujte, dejte vařit s vodou, podle sladkosti jablek, buď slaďte nebo ne. Po uvaření rozmixujte a dejte do vymytých vyvařených zavařovaček, zavřete pevně víčko a otočte vzhůru nohama. Podtlak vám přesnídávku zakonzervujte. No a je to. :)


Další nápady, které by se vám mohly líbit: 


 Domácí zmrzlina

Komentáře