Domácí Crème fraîche

Pokud pobýváte stejně jako já a dalších plus mínus deset milionů lidí v naší krásné medem oplývající, zvěře a ptáků plné... je možné že vás tak jako mě frustruje absence některých krémů a šlehaček které jsou potřena jako základ k francouzským omáčkám a dezertům, kdo dělal v rámci českých možností Creme Bruelle, ví o čem mluvím.
Na jeden kelímek Crème fraîche budete potřebovat 1 kelímek 31- 40% šlehačky a 2 lžíce podmáslí
V misce vše smíchejte, nechejte na teplém místě zakryté čistou a suchou utěrkou. Po nějakých 16-24ti hodinách hmota pěkně ztuhne, pozor měla by si ale stále zachovat mírně  tekutou konzistenci, v ten moment zamíchejte a uložte do ledničky, kde vám vlastní domácí Crème fraîche vydrží až 1 týden (pokud ho tam teda necháte :) ).


Další nápady, které by se vám mohly líbit: 


 Domácí zmrzlina

Komentáře

  1. ..tak jsem zkoušela Creme fraiche vyrobit, ale někde jsem musela udělat chybu. Podmáslím se myslí fakt tekutina vzniklá po utlučení másla nebo kupované podmáslí? Já dávala to po utlučení másla a nic...po 24 hodinách jsem měla stejně tekutou šlehačku s usazenou vrstvičkou navrchu... Nevím, jestli "to" potřebuje větší teplo.. Každopádně jsem "to" aspoň utloukla a mám tak další kouli másla...;o) A zkoušet budu samo dál...;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím si, že podmáslí už neobsahovalo ani jednu živou bakterii... :(( To se bohužel stáva dost čas často u běžně kupovaných mléčnýčh výrobků...

      Vymazat

Okomentovat

Diky! :)