Domácí zmrzlina

Domácí zmrzlinu nebo sorbet asi dělá kde kdo. Dneska máme chuť na tvarohovou zmrzlinu Míša, tak jdem na to.

K přípravě nebudete potřebovat strojek na zmrzlinu, ale bude se vám hodit šlehač.
Obstarejte si
1 tučný tvaroh
1 zakysanou smetanu
3 lžíce moučkového cukru
1 vanilku


Vše smíchejte a prošlehejte šlehačem a dejte zmrazit. Pokud nepoužíváte formičky a chcete mít zmrzlinu pěkně nadýchanou, vždy po 20ti minutách znovu prošlehejte. Za pár hodin máte o potěšení postaráno.

Další nápady, které by se vám mohly líbit: 

Komentáře

  1. Báječná domácí zmrzlina připomíná chutí tvarohového Míšu, proto jsem si pořídila formičky, udělala zmrzku, dala do formiček na mražák.Poté zmrzlé vytáhla, vyklepla a do domácí čokolády - viz recept shora namočila.

    OdpovědětVymazat
  2. vyzera to dobre ale kolko z coho? aky pomer tvarohu a smotany? a tvaroh hrudkovity alebo jemny? dakujem ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Poměr tvarohu a zakysané smetany je 1:1, může být tvaroh v kelímku, cukru podle chuti + vanilkový cukr...přad mražením ochutnejte - ale ať něco zbude pro mražák...:))

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem vyzkoušela a super, jsem nadšená :) dá se přidat i kakao a trošku víc osladit moučkovým cukrem a máte čokoládovou zmrzlinu :).. plánuju tam nasekat i kousky čokolády, oříšků atd.. děkuji za recept, velice snadné a chutné :)

    OdpovědětVymazat
  5. Je vynikající!!!! U nás nestačila ani pořádně zamrznout a už je po ní...vyplatí se to opravdu párkrát prošlehat....na zítra už mám objednávku na malinovou nebo jahodovou....díky za skvělý recept! Myslím,že už u nás žádná kupovaná zmzlina nemá šanci :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mňááááám, :-), ... mlask, :-) !!!

    OdpovědětVymazat
  7. tak my jsme nesladily, jen jeden vanilkový cukr a geniální !

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)