Domácí čistič WC

Lehčeji už to nepůjde..



Nasypte jedlou sodu do WC a zalijte octem. Nechte vybublat a vyšumět, nechte pár minut působit a pak klasicky vyštětkujte. Soda nejen odstraňuje vodní kámen, ale pohlcuje pachy, takže i to je vyřešeno, pokud byste chtěli váš trůnní sál trochu provonět, můžete přidat do směsi pár kapek esenciálního oleje s antiseptickým účinkem (tea tree, pomeranč, levandule, skořice). A je to. :)






Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!


Komentáře

  1. Prosím, poraďte mi někdo,.. tento recept už nějakou dobu používám, ale dnes jsem si všimla, že z pod okraje a dál až dolu se začínají tvořit rezavé cestičky, takže to prostě nečistí, jak by mělo. Šumí to fajně, ale právě že to hend steče a nepůsobí..? Vy, co to oužíváte, máte wecko zcela čisté? A jak to teda děláte? Dík, Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, Lenka! Nie som odborník na chémiu, ale z bežne dostupných informácií sa dá zistiť, že chemickou reakciou sódy a octu vznikne oxid uhličitý - preto to tak pekne pení - a octan sodný. Ale ani jedna z tých vecí nie čističom. Veľa krát som čítala na nete, že ľudia používajú sódu s octom na čistenie, aj som to vyskúšala, ale efekt som tiež nevidela žiaden.
    Na čistenie wc používam obyčajný saponát určený na riad. V mojom prípade je ekologický. Predtým som tiež používala zriedené olivové mydlo. A na záver som opláchla misu octom. Tiež som čítala že sa ocot dá zmiešať s múkou, aby vznikla pasta, a tá sa potom nanesie zvnútra na misu - múka nič nečistí, ide len o to, aby ten ocot hneď nestiekol. Sama som to neskúšala, takže ak chceš podrobnejší návod a skúsenosti, pohľadaj na nete.
    Marta

    OdpovědětVymazat
  3. Mouka udrží ocet, ale pak se jí těžko zbavujete.
    Lepší je udělat pastu ze sody a trochu octa. To funguje celkem fain. Čím déle je možnost tam nechat tím lépe, ale stačí jen 20 min.



    OdpovědětVymazat
  4. No potěš, víte co udělá ta teplota s plastovými odpady?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)