Domácí čistič na koberce

Zaprasený koberec máte raz dva.. čištění je horší, je potřeba se vypravit do obchodu, vybrat ten správný výrobek, nastudovat návod, natáhnout gumové rukavice (bez nich to fakt nedělejte), ošetřit .. Jde to jinak? Ano! Čistě, ekologicky, za pár korun a bez rukavic. :)



Budete potřebovat:
Jedlou sodu
Ocet
Vodu


Smíchejte sodu, ocet a vodu tak, aby vznikla hustá pasta. Kartáčkem naneste na koberec a vykartáčujte, vysajte zbylou sodu. A je to :)

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. tak to se povedlo! zrovna ho potrebuju!

    OdpovědětVymazat
  2. Můžu poprosit o přesný poměr kolik čeho?Děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. Mě by spíš zajímalo, kolik to tak dá litrů octa a kilo sody na celý koberec třeba v místnosti tři na tři...no asi dost:-),... a že by ta soda šla pak jednoduše vysát, to teda nejde, drhla jsem to i hadrem a stejně když na to místo šlápnu, cítím prostě zaschlý hrubý povrch, bohužel teď není kdy se s tím drbat..ale budu muset, bo ten flek, co jsem čistila, tam stejně zůstal:-). Co se týče těch rad pro domácnost, jsem asi zvlášť neschopná, ale začínají převažovat špatné zkušenosti nad dobrými.

    OdpovědětVymazat
  4. ...bezva bílej flek na kobercu, už jsem to drhla třikrát a vždy po zaschnutí to vyběhne zas, soda infiltrovaná do koberce snad už in secula seculorum.

    OdpovědětVymazat
  5. Podle mých zkušeností hodně záleží na tom, jaký koberec máte - já bych sodu nepoužila.Používám už léta univerzální Mr. Teppich a nemám si na co ztěžovat.

    OdpovědětVymazat
  6. Na skvrny používám žlučové mýdlo👍

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)