Domácí impregnace

Někdy je potřeba udělat doma něco i tak nesexy jako je impregnace (bundy, nekožené boty, látkovky, stan...). Tak si to odbudem ať to máme za sebou. :-)
Domácí impregnace vám ušetří peníze a zdraví (stačí se podívat na obal běžných impre-sprejů, rozesmátý lebkoun dá za tisíc slov)


Budete potřebovat
půl lžičky 100% lanolinu (seženete zde)
1 lžička pracího prostředku (můžete si ho i vyrobit ;))

Lanolin zalijte trochou vařící vody a přidejte prací prostředek a zamíchejte. Vznikne mléčná tekutina. Dořeďte teplou vodou do 2 litrů. Látku, boty..,  které chcete impregnovat, do ní namočte a nechte přes noc. Další den usušte (každopádně nedávejte sušit na slunce).
Pěkné dny v suchu a zítra zas Nadomadělanou!



Líbil se vám tenhle nápad? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!


Komentáře

  1. Mám skutečně namáčet celé boty? Normální impregnaci bych stříkala jen na povrch, přijde mi divné, že by byly impregnované i zevnitř a nesály tedy pot...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, není to tam moc šťastně napsané. Opravím to. namáčet jen to co se impregnuje. Děkuju za velmi dobrý koment!

      Vymazat
  2. Díky za superrychlou odpověď! Chtěla bych to vyzkoušet, ale obávám se, abych těm botám/oblečení spíš neuškodila tím, že se impregnace dostane, kam nemá. Nemáte už něco odzkoušené? Budu ráda za upřesnění, jak na to.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, dělala celtu, dětem bundy, běžně boty vždy na podzim (sprejem) .. a spokojenost. i slunečník aby nám nepropršel a mohli jsme v létě sedět venku v dešti.
    Ale raději si to vyzkoušejte na něčem nenáročném - celta, - pro klid duše.

    OdpovědětVymazat
  4. Mělo by to fungovat i v rozprašovači, že?

    OdpovědětVymazat
  5. nešlo by třeba jen použít rozprašovač?

    OdpovědětVymazat
  6. O kousek výš se v komentu píše "běžně boty vždy na podzim (sprejem)" - takže pro mě z toho plyne, že by rozprašovač fungovat měl.

    OdpovědětVymazat
  7. Obávám se, aby z toho nebyl efekt "zabalení do igelitu." Impregnace ba přeci jen měla ven vypouštět alespoň páry (pot), když ale něco napustím tukem, bude to asi úplně nepropustné, ne?

    OdpovědětVymazat
  8. Nějak nerozumím, proč bych třeba kožené boty měla namáčet do směsi lanolinu a pracího prášku s vodou. Nestačilo by rozpustit lanolin s trochou vody a sprejem nanést, nebo třeba jen rozehřátý lanolin vetřít do bot? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  9. Zeptám se jen ohledně bund - namáčíte celé na celou noc? Děkuji za radu, jinak vše zatím moc dobře funguje!
    Dík! Petra

    OdpovědětVymazat
  10. nevíte kolik lanolinu na cca 12m2 plachty na pergolu?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)