Domácí pribináček

Chcete si dopřát opravdovou chuť přírody? Nešiďte sebe ani svoje děti, udělejte si vlastní pribináček - je to v podstatě jen tvaroh smíchaný s vanilkovým pudinkem.  Ve vašem případě ale bez konzervantů, levnější a čerstvý.



Budete potřebovat:
1 kostku tvarohu
1/2 l mléka
vanilku nebo vanilkový extrakt
30 g kukuřičného škrobu
sladidlo (rýžový sirup) či cukr dle chuti a svědomí :)


Podle tohoto receptu si udělejte vlastní domácí pudink ve vanilkové verzi. Po vychladnutí vmíchejte tvaroh a rozmixujte. Můžete přidat i čerstvé ovoce (banán, broskev, meruňku). Nebo co kdo má rád, kokos, kakao. Voila, parádní pribiňák, který je opravdu skutečným pramenem zdraví a ne zisku výrobců potravin.


Další recepty, které by se vám mohly líbit:


Komentáře

  1. mozem sa opytat kolko je kocka tvarohu v gramoch?

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem zkoušela, ale víc mi chutná Pribiňáček podle tohoto receptu:
    1 smetana na šlehání, 2 tvarohy ve vaničce a cukr podle chuti - asi 3 lžíce.Smetanu vyšleháme, přidáme cukr a tvarohy,došleháme a můžeme jíst. Když přidáme lžíci kakaa, máme kakaový :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle pribiňáček milujem.Co píšete vy.Ale mi nedáváme cukr ale jen vanilkový mňam.:-*

      Vymazat
  3. proc ten skrob???? Ja delam jenom z tvarohu, smetany a vanilkoveho cukru......

    OdpovědětVymazat
  4. já zásadně nepoužívám chemický vanilínový nebo vanilkový cukr, udělejte si nebo kupte extrakt, v Marks a Spencer, 119,-Kč. a Pribináček je jedjně z tvarohu ,šlehačky, cukru, jinak to nebude skutečný Pribináček.

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle je spíš termix ne pribináček :-) Alwe je to prima recept, dělávám ho už dlouho. Jinak kukuřičný škrob se používá na výrobu pudinku, tak proto tam je :-)

    OdpovědětVymazat
  6. souhlasím. do pribináčku patří tvaroh, smetana a cukr, žádnej škrob. to už je pak termix. pribináček je tvarohovo-smetanová pochuoutka.
    dělám podle pdoobného receptu jako Anonymous9. července 2013 12:51
    co se týče venilkového cukru-stačí dát do cukru vanilkový lusk a cukr se krásně ovoní a je z něho vanilkovej není potřeba kupovat drahé. případně ve zdravé výživě mají za pár korun sáček vanilkového cukru s pravou vanilkou.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)