Domácí čistič skla a oken

Jsme na čísle 85 (!) a je čas se vrátit k domácnosti a něco zase vysmýčit a odbordelit. Znáte to,  jaká změna to je, když se čerstvě umyjí okna, pohled ven je hned jasnější a ostřejší. Kdyby to tak vydrželo..

Budete potřebovat:
1/4 šálku octa
1/4 šálku lihu
1 lžíci škrobu
2 šálky teplé vody
Nádobu s rozprašovačem

Všechny 4 suroviny smíchejte v nádobě a důkladně protřepte. Používejte k čištění oken, zrcadel a skla tak jak jste zvyklí.

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. Dobrý den,
    já se zeptám úplně pitomě - líh konzumní nebo technický? Díky

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle je naprostá bomba! Kam se hrabe Clin. Okna jsem teda nejdříve nahrubo umyla vodou s jarem a pak teprve leštila, ale je to paráda. Technický líh nemám, tak jsem tam šoupla vodku...

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,
    jaký mám použít škrob? Když nastříkám na okno, nebo sklo, tak tam mám čmouhy a nejde mi to ani vyleštit, někde jsem musela udělat chybu. Díky Zuzka

    OdpovědětVymazat
  4. Podle receptu jsem si čistič vyrobil. Je naprosto skvělý! Jen nevím, jakou funkci má škrob. Víte to někdo? Prozraďte to tajemství. Alenko?! Kdokoli?! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. A mimochodem - vyzkoušel jsem i na vlastní elektronice - TV, tablet, mobil, notebook. Perfektní!!! Čističe na displeje stojí často i 100Kč za 200ml. Tohle asi 5Kč :-D Bombáááá.

    OdpovědětVymazat
  6. no ahojte. moj prvy komentar znie- je to obrovska parada!!! cisti to lepsie nez cokolvek ine. ani netreba nejak specialne drhnut. staci nastrikat velmi malo prostriedku. umyla som vsetky cmuhy z okien co mi tam nechal clin. pouzila som najlacnejsiu vodku miesto liehu, a dala som dve male slabe lyzicky zemiakoveho skrobu. Tipujem ze kebz do toho pridam este nejake tri kvapky jary tak z toho mam uzasny cistic kupelne.

    mohla by prosim autorka vymysliet aj nejaky vonavy prostriedok na wc? s konzistenciou a cistiacou silou podobnou ako je domestos? srdce mi ide rozorvat ked to mam naliat do vody :(

    OdpovědětVymazat
  7. Musím se přidat k ostatním názorům, je to bomba! Vždycky jsem musela okna leštit jak blbec a stejně tam nějaké šmouhy zůstaly. Líh jsem použila kosmetický, co mám doma na parfémy.

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem nadšená, a funguje i bez škrobu :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Potřebovala bych vědět jakou funkci v tom má škrob, děkuji.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)