Domácí nakládaný hermelín

Co dodat. Když ho miluješ, není co řešit.


Na první várku budete potřebovat:
3 hermelíny
1/2 litru oleje
2 feferonky
1 cibuli
2 bobkové listy
1/2 česneku
barevný celý pepř
nové koření
tymián
papriku sladkou
sůl

Hermelíny si rozkrojte na půl a středy posypte červenou paprikou. Česnek smíchejte se solí a rozdělte do středů hermelínů. Na to pak poklaďte na kolečka nakrájenou cibuli a feferonky. Hermelíny zmáčkněte zpátky k sobě.
Do zavařovací sklenice nalijte 1/4 litru oleje, přidejte do něj na kolečka nakrájenou cibuli, část koření, tymiánu a feferonek. Opatrně vkládejte hermelíny, koření, cibuli a zalívejte olejem až bude vše ponořené.
Na tmavém místě nechte při pokojové teplotě zrát 2 týdny, potom přesuňte do lednice.



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!


banner na slevy

Komentáře

  1. Hermelíny na fotkách vypadají opravdu pěkně! Já dělám přesně podle postupu, který jsem nedávno objevil na stránce http://www.nakladany-hermelin.eu

    Jen hermelíny nenechávám tak dlouho zrát. Podle mě stačí tak 3 dny při pokojové teplotě a pak už to skladuju v ledničce a po několik dnech zažínám papat :))

    OdpovědětSmazat
  2. u nás nikdy nepřežijí déle než týden :-D nevím, kolik bych jich musela naložit, aby mi to hned nesežrali :))
    Tento recept ráda vyzkouším, dík!

    OdpovědětSmazat

Okomentovat

Diky! :)

Oblíbené příspěvky