Domácí samozavlažovací květináče na bylinky

Máme tady 1.březen, sice ještě pořád je to na 'za kamna vlezem'. Ale! Březen, ať se tak prezentuje nebo ne, je skoro-jarní měsíc. Pro milovníky čerstvých bylinek a indoorového sázení je to akční měsíc k prvním výsevům. Kdo sleduje facebook, tak ví, že jsem fanda recyklací bez popelnic a proto a nejen proto je tu návod na samozavlažovací květináče z PETek.


Budete potřebovat:
PETky 
nůžky
zeminu
semínka

PETku ztrestejte vejpůl nožem nebo nůžkami a hrdlo vsuňte do spodní části tak aby bylo asi půl centimetru nad dnem. Do víčka udělejte díru. Vsypte zeminu, substrát nebo mix obého a semínkujte dle návodu každého druhu. Pozor měsíc březen není akční jen pro bylinkáře:
Nejčastěji se vysévají semínka pro předpěstování právě v tomto měsíci.  Do tohoto samo zavlažovacího květináče na okně tak můžeme sít i rajčata, papriky, okurky, pór, brokolice, nebo hlávkový salát.

 
 Vanilkovo - levandulový březen je tady! Nový měsíc - nové dárky na Essential.cz.

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. to vypadá dobře, jenom nevím, to víčko se utáhne napůl nebo se vůbec nedává? Jde o to , kudy voda vzlíná

    OdpovědětVymazat
  2. Dá se udělat větší dírka a protáhnout kus ustřižených punčocháčů jako knot vedoucí až do zeminy, funguje spolehlivě, vyzkoušeno.

    OdpovědětVymazat
  3. A jak se tam dolévá voda?

    OdpovědětVymazat
  4. No to je tedy návod, spoustu keců kolem a to hlavní si je třeba domyslet. Asi to zaliju vodou přes hlínu a přebytek co vyteče přes dírku se pak nasává zpět? A co ta miska pod tím, to je jen aby to v něčem bylo nebo to má také funkci. Fakt takové návody mám, nejradši.

    OdpovědětVymazat
  5. Funguje to jako samozavlažovací květináč, super

    OdpovědětVymazat
  6. Bože.. to jste tak tupá?to mám přijet až k vám vám to ukázat..?

    OdpovědětVymazat
  7. To je sice moc dobrý, ale bohužel nedomyšlený nápad. Problém totiž je, že většina PET lahví je průhledná a kořeny většiny rostlin nesnášejí světlo, takže rostlina s kořeny v průhledném květináči ve styku se slunečními paprsky brzo zahyne. U bylinek je to téměř nemyslitelné:-( Je tedy třeba vybírat si buď PET lahve neprůhledné (např. od CocaColy ZERO - černé, nebo od mléka - bílé), nebo rostliny, jejichž kořeny nejsou citlivé na světlo (např. orchideje, ty ale nevyžadují tento způsob zavlažování). Nevidím tedy v tomto nápadu bohužel velké využití :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...anebo ty petky něčím natřít a pomalovat :-)

      Vymazat

Okomentovat

Diky! :)