Domácí občanská iniciativa

Co vás vlastně napadne když se řekne: Děláme si to doma sami? - domácí croissant, šlehané ší, prací prášek.. anebo úplně něco jiného ? Jo, já vám co, ale to si prosím nechte na doma..
Mě napadá: 'jaký si to uděláme takový to budeme mít'. Zatímco naše elita se utápí v lihu, velká část majetku a života normálních lidí se utápí v úplně jiných vodách. Co dělat? Lamentovat a nadávat, nebo se zvednout a být sousedem, kamarádem, dobrovolníkem.. ? Alespoň o kapku ten náš svět zlepšit.

Bílovice nepostihla velká voda, přesto je stav obce tak nějak česky neutěšený. Klasický obraz české příměstské vesnice: luxusní domy stojí v poli kam vede blátivá cesta. Děti tu každý den riskují život v zatáčce bez přechodu a retardéru a to můžeme jít dál a hlouběji... Pokud i vy chcete zlepšit stav vaší obce, města, čtvrti nebo ulice, je to jen a jen na vás, hranice vašeho prostředí nekončí plotem vaší zahrádky. Jaký si to uděláme, takový to budeme mít.

Tady je otevřený dopis našemu panu starostovi (7.6.2013):


Dobrý den, pane starosto,

Doufám, že mi odpustíte veřejnou formu tohoto dopisu, na jeho existenci se však podílelo víc lidí, kteří se těší na jeho cestu na Váš úřad a jeho další osud.
Omlouvám se také, pokud nemá potřebné náležitosti úředního psaní, starostům člověk nepíše každý den.

Možná víte, že minulý týden v sobotu proběhl v sokolovně perfektně zorganizovaný Den dětí Lůžánecké Lišky. Nevím jestli jste tam byl, neznám Vás ani nikoho jiného z Vašeho úřadu.
Každopádně jednou z částí této krásné akce byl happening '1. bílovické moře, aneb co nám v Bílovicích chybí.'
Děti vytvořily 8 metrů dlouhý banner nádherného moře a rodiče seznam nejpalčivějších věcí, které jim v Bílovicích chybí. Foto z akce přikládám.

Vím, že Vaše práce není jednoduchá. Tuším také, že peněz není nikdy dost. Proto Vám nabízím pomoc, co mi síly budou stačit, aby naše prostředí v obci bylo co nejlepší.
Tady je výstup hlavních bodů:

Jsem jen člověk, ale třeba nejsem úplně mimo když si dovolím navrhnout:
1) Banner by bylo možné vydražit, nebo někde vystavit s pokladničkou k výběru peněz na pořízení např tak potřebného retardéru nebo zebry Na nivách.
2) Zlepšit prostředí na návsi, lze téměř zdarma- třeba formou guerilla gardeningu (nevím jestli znáte - můžu vysvětlit)
3) Banky k instalaci bankomatu jsem už obeslala, ale je možné že z Vaší pozice by prosba byla lépe vyslyšena
4) Komunikace a chodníky.. to je asi běh na dlouho trať ale myslím že kde je vůle, je i vše ostatní.

Těším se na Vaši odpověď, spolupráci a ještě lepší život v Bílovicích. Přeji Vám i Vašemu úřadu vše dobré,

Alena Thomas


Rozmarné třapaté léto na Essential.cz.

Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí smetanová srdíčka do koupele Domácí čistič stříbra

 

Komentáře