Domácí vlašské ořechy v pomerančovo-skořicovém kabátku

Připravte si papírové kornoutky, šálu a čepici, tyhle oříšky se stanou vaším nejlepším podzimním kamarádem.


Budete potřebovat:
100g půlek vlašských ořechů
225g třtinového cukru
šťávu z jednoho pomeranče naředěnou do 150ml vodou
1 lžičku mleté skořice

Roztopte troubu na 180°C, na pečící papír rozprostřete vlašáky a nechte péct 15 minut.
Na plotně v hrnci smíchejte cukr a pomerančovou šťávu, nechte úplně rozpustit. Pak přiveďte rychle do varu, nemíchejte a nechte teplotu směsi dosáhnou 120°C. Pak odstavte a přidejte skořici a vlašáky, míchejte dokud směs zkrémovatí. Po vychladnutí ručně oddělte jednotlivé oříšky. 


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí křížaly z jablíček



Komentáře

  1. Absolutní fiasko! Ořechy se za 15 minut při 180 stupních spálily (musela jsem vyhodit 200 g pracně vylouskaných půlek ořechů), karamelu na náhradní várku se ukázalo být podle receptu příliš, je z toho placka, co se lepí na zuby, ořechy z ní skoro nejde vyndat, asi to namelu do vánočních kuliček. Prosím, odstraňte tento návod ze stránky, je k ničemu.

    OdpovědětSmazat
  2. Tak moje zkušenost je zcela opačná: náramná dobrota! Mě naopak nic neztuhlo tak máme takové pražené ořechy v tekutém pomerančovém cukru, jíme s jogurtem nebo zobeme jen tak na chuť. je to jednoduchý, rychlý recept, určitě zařadím mezi oblíbené!

    OdpovědětSmazat

Okomentovat

Diky! :)

Oblíbené příspěvky