Domácí pad thai - to nejlepší na světě


Lidi se dají mmj rozdělit do skupin podle toho jaký mají vztah k pad thai. Pracovně tomu říkám Pathajovo normální rozdělení: 1 nejedli, 2 jedli ale neví o tom, 3 jedli, ví o tom a nechutnalo, 4 jedli, chutnalo a jezdí kvůli tomu do Thajska, 4 jedli, chutnalo a našli si místní thajskou restauraci, kde to umí. 5. jedli, chutnalo, nenašli, rezignovali 6. jedli, chutnalo, nenašli a dělají si to doma sami.
Objevte v sobě svou vnitřní Thajku a pojďte mezi nás Pathajské normální šestky- líp už to nejde.


Budete potřebovat:
rýžové nudle
olej
svazek jarní cibulky
1 vajíčko
4 plné lžíce buráků nasekaných na jemno
krevety, kuře nebo tofu (podle toho co tam chcete)
1 lžíce pasty Tamarind
1 lžíci sojové omáčky
3 lžíce rybí omáčky
3 stroužky česneku
2 lžíce třtinového cukru
100ml kuřecího vývaru
1 limetku

Nudle přelijte vařící vodou a nechte  8 minut ponořené, pak je sceďte a nechte stát.
Nasekejte si cibulku na dvě hromádky - bílou část a zelenou část. Nasekejte i burákům.


Smíchejte tamarind, sojovou, rybí omáčku a kuřecí vývar, přidejte do toho utřený česnek a cukr, promíchejte. Do téhle směsice naložte krevety, kuře nebo tofu nakrájené na kostičky a nechte tam 10 minut. Pak je vytáhněte a nechte okapat.


Do hluboké pánve kápněte olej, rozpalte a orestujte krevety (nebo kuře) pak odstraňte z pánve a stáhněte na střední žár. Picněte tam bílou část cibulky, pak přilijte rozšlehané vajíčko vytvořte něco jako míchané vejce na cibulce. V pánvi dejte na stranu a přihoďte nudle, ty přelijte sojovorybí omáčkou a nechte tekutinou nasáknout, pak promíchejte s vajíčkem co máte na straně, přidejte buráky a zelenou část cibulky a promíchejte (nejlíp se to dělá kleštičkama).


Naposled přidejte krevety (nebo kuře nebo tofu) a zakápněte šťávou z půlky limetky.
A je to a ani to nebolelo. Kapkunká!


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí tonik



Komentáře

  1. chybí Vám tam ale nejdůležitější surovina a to je tamarindová pasta, bez ní to nění Pad Thai.

    OdpovědětSmazat

Okomentovat

Diky! :)

Oblíbené příspěvky