Domácí jarní detoxikační sirup z fialek (mmj proti kašli)

A tuhle znáte? :-)
Dnes jsme udělala velký krok k tomu, abychom si s dětmi konečně začali budovat vlastní domov, po tom všem stěhování a změnách, budeme mít konstantu, sice ne takovou jako jsem si přála, ale za to praktickou lokální a hlavně v Brně! Makléř, se kterým jsem rezervační smlouvu na naše nové bydlení podepisovala, mi nejen slíbil, že  nezdrhne s vybranou zálohou na Karibik, ale dokonce, že si koupí mou knihu, neb mu prý přijde celé to naše home-made.cz vysoce inspirativní! No není to krása? Tolik much jednou ranou, to by snad ani Limo Joe nestřelil..
Tenhle fialkový sirup jsem udělala hlavně kvůli dětem, protože poslední týdny na všechno kašlou, ve dne v noci,  ... furt. Fialky detoxikují, sirup díky medu chutná výborně a měl by vám přinést zdraví a sílu, které každý teď na prahu lepší poloviny roku potřebujeme.



Budete potřebovat:
2x 1 hrníček květů fialek
500 ml vody
med

Fialky si natrhejte na nějakém čistém místě, park na Karlově náměstí asi nebude nejlepší volbou,...  no snad si rozumíme. Nad sítkem je omyjte a pak zalijte vařící vodou, nechte stát 24 hodin.


Slijte a opakujte to samé s novou várkou fialek. Výluh přiveďte k varu, zalijte jím omyté nové fialky a nechte 24 hodin stát. Přelijte přes jemné sítko a přimíchávejte med dokud nevznikne sirupová hustota.


Užívejte (si) každý den 1 lžičku. Sirup vám v lednici vydrží až do léta (tohoto roku). No co k tomu ještě dodat.. fialky ruulleezzz!


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2014/01/domaci-regeneracni-ocni-serum-z-vytazku.htmlDomácí regenerační oční sérum s výtažkem z květu chrpy



Komentáře

  1. Nemá někdo tip na to, kam v Praze na fialky? :D

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé fialkové plantáže jsou v Praze 5 pod Farkání - najdi si, kde ústí ulice Na Farkáně III do ulice Od Vysoké, na konci té první ústí vyšlapaná cestička, kterou se dá ze svahu seběhnout až ke stanici metra Radlická. Kolem té cestičky je moře fialek a relativně čisto ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Zajímalo by mě, jaký je rozdíl mezi bílými a fialovými fialkami,jestli máte nějakou zkušenost, těch bílých máme spoustu, ale ani jednu fialovou :(
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  4. Můžu otázku jakou jste platila zálohu za bydlení? My právě taky hledáme bydlení ale spíš v okolí Prahy tak mě zajímala se tak může platit zálohy třeba za být v nějaké takové modernější rezidenci nebo za nějaký byt třeba v panelovém domě, jestli je to nějaké daně procento z ceny a nebo je to na dohodě díky za info.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)