Domácí květinový olejíček na štípance od komárů 'Už si to neškrab!'


I komár potřebuje z něčeho žít, takže bych mu ten přícuc i tolerovala. Kde ale moje tolerance končí, je  jejich noční obtěžování. Stačí mi totiž, když mě budí moje vlastní chrápání, divoké sny a mimino. Nepotřebuju dotěrného nočního letce, který potřebuje kroužit 10x kolem jak nad Heathrow, aby měl jistotu nejlepší dráhy přistání. Zlověstný půlnoční bzučák má totiž nepsaná pravidla boje, kde vy jste vždy ti poražení a on (vlastně ona) stále nenasytný vítěz. Došlo mi totiž už někdy v ranném dětství, že v noci komára nechytíš a čím víc se oháníš, tím víc se rozčílíš a  akorát se víc vzbudíš. Druhé o něco horší pravidlo je, že když už se vám ho náhodou podaří zabít a tím si zajistit bezbzučný průběh zbytku noci, zůstane vám na nově vymalované stěně jemné magnoliové, kterou jste přepečlivě vybírali z obsáhlého vzorníku, kde 50 odstínů šedi je pouhým začátkem spektra základních barev, rozmázlá karmínově červená tečko-čárka.
Nejhorší z možných scénářů je asi ten, kdy máte probzučenou-provztekanou noc, tečko-čárku na zdi a ještě štípanec. Jak víme mrchy jsou to svědivý a pak opakuj si 'už to neškrab', když je člověk nevyspalej a ještě má fleka na zdi.
O dětech vůbec nemluvím, ty na 'už to neškrab' vůbec nereagují a řeší to po svým. A jak víme všechny jejich problémy, jsou hlavně vaše problémy.
Teď tu máme s home-made.cz řešení - květinový olejíček, který nabízí okamžitou úlevu! Hurá!



Budete potřebovat:
30ml mandlového oleje (k dostání tady)
1 lžičku sušené levandule (k dostání tady)
1/2 lžičky sušené třapatky (k dostání tady)
jemné filtrovací plátýnko (k dostání tady)
nějakou pěknou nádobku, kterou budete mít po ruce (k dostání tady)

Balíček od balíků z venkova!
Chcete si zjednodušit život? Pořiďte si hotový balíček na výrobu domácí přírodní kojenecké i dospělácké kosmetiky a lékárny přímo tady.


Nachystejte si bylinky. Trochu lépe se pracuje se sušenými, nemají takový objem a tutíž dostanete do olejíčku více účinné látky. Pokud máte čerstvé kvítky, přizpůsobte jejich množství.


Kvítky vsypte do mandlového oleje a nechte stát minimálně 10 dní. Pak přelijte přes plátýnko, kvítka vyhoďte a nechte si jenom léčivý květinový olejíček.



Hotový olejíček vám vydrží dle trvanlivosti použitého mandlového oleje. Mějte ho po ruce a po zjištění štípance ho potřete a užijte si okamžitou úlevu.



Co takhle si udělat ještě něco dalšího?
 Viděli jste seriál receptů na Stream.cz? Tady máte další recept. Domácí krém na opalování SPF30:
Recept na něj, najdete tady.

https://www.stream.cz/homemade/10006082-krem-na-opalovani



Balíkovská nabídka kniha + 100,- Kč
http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!

Komentáře