Domácí anti-plesnivec - bylinkový olejíček proti plísni nožní


Plísnit člena rodiny, že vám domů dotáhl z fitka plíseň, má stejný efekt jako chození s křížkem po funuse. Když už ji doma máte, je ohrožena celá rodina a tak zbytečným plísněním dáváte jen plísni více času se u vás doma zaplísnit. Opatření, která je nutné přijmout, abyste se neoplísnili postupně všichni, jsou: úzkostná očista míst, kde všichni chodíte bosí, striktně privátní ručníky, přezůvky a fusakle. Postižený nechť se nejen kaje a myje.. ale hlavně utírá nohy svým privátním ručníkem - naprosto do sucha, hlavně mezi prsty. Po tomto důkladném osušení nechť aplikuje domácího Anti-plesnivce - bylinkovou biologickou zbraň proti plísním, za kterou by se nemusel stydět ani pan Penicilín.
Jo, a v tom fitku, ať nechodí na boso..
V době ohrožení, olej doporučuji používat celo rodinně - jedná se totiž o výbornou prevenci, která vám nožky zvláční, vyživí a posilní.



Budete potřebovat:
2g sušeného květu měsíčku lékařského (k mání zde)
2g sušeného tymiánu (k mání zde)
2g sušené šalvěje (k mání zde)
2g fenyklu (k mání zde)
100ml mandlového oleje (k mání zde)
filtrovací plátýnko
3 kapky esenciálního oleje  Levandule nebo Grepfruit - záleží, co vám voní víc  (k mání zde)

Zvýhodněný hotový balíček na přípravu Anti-plesnivce si můžete pořídit tady.

Bylinky smíchejte a vsypte do uzavíratelné dózy.





Zalijte mandlovým olejem a nechte stát minimálně 3 týdny na tmavém, chladném místě. Jednou za 2 dny protřepte.Této technice se říká bylinková macerace.


Hotový macerát přelijte přes jemné plátýnko a nechte si jen hotový olejíček. Pokud chcete, přikápněte éterický olej. Hodí se sem grepfruit anebo levandule.

Aplikujte po koupeli, na suchou nohu, zejména mezi prsty. Vmasírujte do kůže a poté odpočívejte, třeba si otevřete nějakou pěknou knížku a začtěte se do ní.

Doba trvanlivosti záleží na minimální trvanlivosti použitých surovin, respektive té nejkratší.


http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-samiK dnešnímu dni se prodalo přes 20,000 knížek Děláme si to doma sami 1 a 2. Slavíme! :-)
Knihy s podpisem nebo i věnováním seženete tady.









Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody, budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2016/05/domaci-vyzivny-krem-na-ruce-pro-poradne.html

Komentáře

  1. A pomůže to i proti plísni nehtové? Už rok s ní bojuji. Jako kojící a následně těhotné matce kožařka doporučila prostředek, který po roce matlání nezpůsobil v léčbě nehtu posun (sama uznala, že není nic moc, ale v tomhle období mi nemůže nic jiného nabídnout). Zvažuji tedy jinou cestu. A tohle na mě teď vyskočilo! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mam dobrou zkusenost s TEA-TREE olejem na nehtovou plisen. Par kapicek kazdy vecer na postizene misto.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)