Domácí čistič na textil, který vám změní život. Ale fakt jako.

Zatímco já jsem si do vztahu se svým partnerem přivedla 3 děti, on přišel s čistým štítem a textilní pohovkou. Dodnes cítím určitý nepoměr svých a jeho propriet. Na mé straně vřeštící nepředvídatelné trio, na jeho straně klid, čas, ticho a neoblemcaný nábytek. Pohovka to byla krásná, rozumnějte čistě krásná. I přes ten pověstný zamilovaný obláček kolem mé hlavy, jsem dokázala ocenit její praktickou smeťovou barvu, neujíždějící nesnímatelné potahy i vítanou absenci polštářů s výjevy pohádkových postaviček. Ono i to, že si člověk sedne na pohovku a nezarazí se mu do půlky mašinka Tomáš je příjemný bonus.
Bystrý čtenář asi už chápe kam tím mířím. Vznikem našeho vztahu byla ukončena pohoda pohovky.
Já jsme si uvědomila, že i smeťová barva má své nevýhody, například vyšší náchylnost k vzniku map po vylití a následném uschnutí .... čehokoli ... mlíko, šťávička, barva z vodovek.. bylo tam všechno.

Přemýšlím, jak další větu uvést, aniž bych zněla jako paní z reklamy 'Vyzkoušela jsem všechno, ale nic...'. Je to klišé ale je to prostě tak. Čímkoli se to vyčistilo, fleky zůstaly. Dospěli jsem tak daleko, že jsem na pohovku koupili přehoz. První hodinu to bylo fajn. Po 60ti minutách se ukázalo, že problém se nevyřešil, bryndalo se dál a k tomu se furt popotahoval přehoz, protože po pár sednutí byl prostě vygajdanej. Přehoz jsem strhla po týdnu s tím, že budu radši sedět na flecích než sedět na flecích přikrytých dalšími fleky na přehozu, který se teda už dá vyprat v pračce, ale s nutností opakovaných úprav.
Pak se stal zázrak, něco jsem vyráběla z tekutého olivového mýdla a zkusila jemným kartáčkem i kousek té pohovky a voila  mapa zmizela. Vydrhla jsem ji celou a byla jako nová. A to není všechno, ona i krásně voní - mýdlově! :-)
Samozřejmě další týdny tam zase někdo něco vylil. ALE! Já už měla v ruce mocnou zbraň. Asi budu znít jako že je můj život plitký a nezajímavý, ale tohle byl skutečně jeden z vrcholných okamžiků minulého roku. Cítím se, že se mi něco povedlo.

Tak vám ho předávám, ať máte skvělý nový rok plný změn k lepšímu!



Budete potřebovat:

1 díl tekutého olivového mýdla (k dostání zde)
1 díl teplé vody
jemný kartáč


Olivové mýdlo a teplou vodu smíchejte 1:1 a napěňte.


Drhněte stylem tam a sem, flek - neflek. Mýdlo nechť je rozdrhnuto rovnoměrně. Nechte usnout.  


Nevěřili byste, co všechno se dá vyrobit doma! Máme o tom už 2 knížky a pracuje se na další.

http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2014/01/domaci-vyzivne-peelingove-bochanky-pro.htmlDomácí výživné peelingové 'bochánky'



Komentáře

  1. jako chlap se zeptám, jestli se to potom má vytírat čistou vodou, nebo se to má jen nechat uschnout? Nebude to potom pěnit pod zadkem, až se na pohovce někdo zpotí? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Martine, nemáme takovou zkušenost. ono to množství co se nevykartáčuje a zůstane v tom textilu je úplně minimální. Rozhodně nic pod zadkem nepění :-)

      Vymazat
  2. Tak jsme si s kamarádkou objednaly olivové mýdlo, obě vyzkoušely a obě máme mapy na gaučích ještě větší, než předtím. Postup jsme přesně dodržely. Čím to může být?

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda že není vidět jak je to čisté. Je možný že by ten čistič mohl fungovat i na matrace. Máme 2 leteho syna a to sou fleky od jídla někdy až na stropě. Máme matraci kterou jsme kupovali tak před 3 rokama tady tady a chtěli by jsme ji vyčistit nějak šetrně a ekologicky, tak kdyztak díky za tip.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)