Domácí třezalkové víno a čaj proti začínající depresi

Skoro každý asi má chvíli, kdy upadne do lehké depky. Někdo k tomu má důvodů méně, někdo více. Někdo s postupujícím časem pořád více.
Chemickou podstatou depresivního stavu je nedostatek serotoninu v mozku. Ten je zodpovědný za převod vzruchů mezi jednotlivými nervovými buňkami. Když je ho málo, drhne to, a člověku je hůř a hůř. Pokud je serotonin mazivem, nervové buňky kolejnicí a vaše myšlení vlakem, pak, když nastane úbytek maziva, to skřípe při každém ujetém kilometru. Když se dál nic nedělá a nepromaže se, může na tom ten náš pomyslný vlak dojet úplně a bohužel přímým tlakem poškodit i tu nepromazanou kolejnici. Většina z nás má děti, povinnosti, práci a dostat se do stavu, kdy už nejde nic dělat, si prostě nemůže dovolit.
Určitě je mnoho metod, jak své vnímání přizpůsobit okolnostem, aby člověk nevstoupil do úplné temnoty. Jsou ale chvíle, kdy je potřeba pomoc z venku. Každý máme toho vnitřního policajta, který nás vykope z pelechu směr lékař, pokud už se to nedá vydržet. Na všechno ostatní se můžeme připravit sami předem, například pomocí správných bylinek, které vám rostou na louce za domem. Ona už ta procházka tam, udělá divy.
Stejnou kompozici bylinek, můžete užívat jaké jako čaj. Pokud vám není dobře, začněte hned. Pocit úlevy pocítíte už druhý den po zahájení 'promazávání' .



Budete potřebovat:
2 díly třezalky tečkované (pokud nemáte, je tady)
1 díl chmele (pokud nemáte, je tady)
1 díl meduňky (pokud nemáte, je tady)

víno - červené nebo bílé - pul litru.
filtrovací plátno (pokud nemáte, je tady)

Bylinky nasypte do vína a nechte stát 14 dní. Poté přelijte přes plátýnko. Užívejte po lžičkách 3x denně po jídle.

Než se vám tenhle výluh udělá, popíjete čaj stejné kompozice: třezalka - meduňka - chmel.
Pokud se vám po týdnu neuleví, vyhledejte lékaře, eventuelně se poraďte s jiným odborníkem

Pokud jste těhotná nebo kojící, poraďte se se svým lékařem, depresivní stavy v těhotenství mají trochu jiný průběh a je lepší na to nebýt sám.

Hodně sil, lásky, zdravého rozumu přeje

Alena


http://www.home-made.cz/2018/01/domaci-cistic-na-textil-ktery-vam-zmeni.html



Tvoříte rádi užitečné věci?
Pořiďte si knížku Děláme si to doma sami a změňte taky svůj život k lepšímu! 
http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami



Komentáře