Domácí nejvoňavější ústní voda, která vám vyrazí (svěží) dech

Na prvním místě se sluší říct, že tahle bombasticky aromaticky vychytaná ústní voda má díky aktivnímu uhlí zesílené bělící a detoxikační účinky. 
Pusu budete mít eňo ňůňo nejvoňavější z celé ulice.
Zásadní účinnou složku tvoří šalvěj, která má dezinfekční a hojící účinek. Další je skořice, ta má silně dezinfekční účinek, ničí bakterie a působní proti zubnímu kazu. Oproti samotné šalvěji má velmi mile kořenité aroma. Další zásadní provoňovací o zoubky pečující složkou jsou lékořice a máta, které zároveň působí i antisepticky.
Aby se nám voda nekazila je třeba ji konzervovat, a to se dělá alkoholem. Musí se na to ale jít nenápadně, aby nás hned ráno při cestě do práce nezatkla policie. Slivovice, meruňkovice, rum nejsou nejvhodnější, protože jsou cítit z dechu. Doporučuji používat vodku (40%) a samozřejmě při vyplachování pusy – ráno – ústní vodu nepolykat (!!) Večer už je to na vás, možná té vůni projednou neodoláte, aktivním uhlím si můžete vybělit celou trávící soustavu. 



Budete potřebovat.
10g sušené šalvěje (k dostání zde)
10g sušené lékořice (k dostání zde)
10g sekané skořice (k dostání zde)
10g máty (k dostání zde)
10g aktivního uhlí  (k dostání zde)
1l měkké (kojenecké nebo filtrované) vody
250ml vodky

.. a možná i:
filtrovací plátýnko (k dostání zde)
pěknou láhev  (k dostání zde)


Chcete si zjednodušit život? Pořiďte si hotový balíček na výrobu domácí přírodní kojenecké i dospělácké kosmetiky přímo tady.

Na prvním místě se hodí říct, že pokud máte jednotlivé bylinky (šalvěj a mátu) čerstvé, neváhejte a použijte je raději tak, než v usušeném stavu.



Aktivní uhlí rozmělněte v hmoždíři na jemný prášek. Aktivní uhlí, šalvěj, skořici, lékořici, mátu vsypte do nádoby, přelijte převařenou horkou vodou a zakryjte víčkem. Přes noc nechte stát.




Ráno přelijte přes filtrovací plátýnko. Přidejte alkohol a máte hotovou ústní vodu připravenou k užívání. Doba spotřeby je 1 rok.






http://www.essential.cz/
Chce se vám víc vyrábět a vytvářet ? Pořiďte si knihu návodů z toho nejlepšího zdroje!  Knihy s podpisem nebo i věnováním seženete tady.

Komentáře

  1. Vaše stránky jsou zajímavé, inspirativní. Jako naprostá debilita působím před každým názvem psát "Domácí". To se asi rozumí samo sebou a milionkrát číst Domácí je fakt hloupé. Kdyby jste změnili názvy tak, aby začínaly předmětem/výrobkem, posunuli byste svůj web k profesionálnějšímu vzhledu.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc vám děkuji za vaše senzační stránky všem svým kamarádkám doporučuji Marie

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)