Květinové spreje - proč a jak je používat

 

Bezesporu nejpřirozenější péči o pleť zajistí 100% surovina bez příměsi. Takových darů máme kolem sebe nepočítaně, ale často o nich nevíme, nebo se necháme obelstít líbivou reklamou a sáhneme po syntetice.

Pro citlivou i více odolou pleť a hebké vlasy je nepřirozenějším osvěžením květinová voda, neboli hydrosol a hydrolát.


 

Vyrábí se parní destilací té konkrétní květiny. V našem případě růže, heřmánku, levandule. Což je také nejoblíbenější trio. Protože parní destilace vytváří sterilní vodu, není třeba používat žádný konzervant. 

Ale i tady platí zásada, kam čert nemůže nastrčí bábu - bakterii. Proto pro správné použití květinové vody platí několik hygienických zásad:

  • na vodu, do vody, kolem vody se nesmí sáhnout. Ideálně ji tedy kupujte ve spreji.
  • kvalitu vody poznáte nosem, když to voní jak má, je vše v pořádku, pokud cítíte, že je něco jinak, pravděpodobně to tak bude.
  • do vody se dá přikápnout mnoho skvělých účinných látek, třeba vitamin D, E a jiné aktivní látky. Pokud cokoli přidáte, vždy pamatujte na to, že musíte (ano musíte) přidat konzervant.
  • pečlivě vybírejte dodavatele, věřte, že internetový marketing dělá divy a ne vždy tisíc lajků u příspěvku znamená, že se jedná opravdu o to pravé ořechové.
  • snažte si vybírat přírodní obaly, myslete na přírodu a na to, že zbytečný plast je a bude zbytečný. I když se na to teď, v době covidu, zapomnělo.

A teď je kouzeným účinkům vod:

Růžová květinová voda je pro zralé ženy. Je to nejlepší hypoalergenní pleťová voda s čistícím a tonizujícím účinkem vhodná všechny typy pleti. Zvládá udržet pH pokožky, startuje regenerační procesy, má protizánětlivé účinky při akné a nadměrném slunění. Zachovává hladkou a elastickou pokožku. Její zklidňující vlastnosti jsou využitelné i na unavené oči a povislá oční víčka. Je vhodná i k aplikaci do vlasů.

Heřmánková květinová voda je pro celou rodinu. Dokonale hydratuje, je ideální pro dospělou pleť mezi 20-35 rokem. Oceníte ji v péči o miminko a děti. Redukuje otoky, jemně léčí opruzeniny. Podpoří hydrataci pokožky i vlasů.

Levandulová květinová voda je hlavně pro mladé slečny. Je vhodná pro všechny typy pleti. Nabízí protizánětlivé, antiseptické, antialergické a zklidňující účinky, pleti dodá svěží a příjemný pocit. Přírodní pleťová voda uvolní stres, zvláční a zjemní pokožku, zároveň i stahuje póry. Ideální k ošetření akné. Při aplikaci na vlasy osvěžuje a dodává jim lesk, zabraňuje vzniku lupů i vypadávání vlasů.

Pokud máte dotazy, nebo kometáře, sem s nimi! :-)

Podívejte se na naše dárkové sady na výrobu:

Komentáře