Domácí Latte (jako od Starbucks) a to bez mašinky

Pokud trpíte jako já Latte závislostí, určitě to pociťuje i vaše peněženka. A není divu, když člověk vidí jaké mašiny se při přípravě kávy používají, nevěřil by, že si stejnou parádu může připravit doma sám. Může! :)


Budete potřebovat:
kávu
plnotučné mléko (pokud nepijete mléko, funguje to i se sojovým)


Připravte si espreso tak jak jste zvyklí. Mezi tím si do hrnce dejte 1,5 hrnku mléka a ohřejte. Až začne mléko vařit vezměte metlu a vypracujte pěnu. Je to po ránu dobrá rozcvička! :) Pokud máte svaly ochablé a unavené, můžete si pomoct ponorným mixérem.
Kávu nalijte do oblíbeného pucláku do 2/3, zbytek dolijte mléčnou pěnou. Vršek si můžete posypat skořicí jak má kdo rád. Teď vás nechám samotné.. užijte si opravdu dobré ráno :)


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!


Komentáře

  1. TAK TOHLE MI ZACHRÁNILO 70 KČ /DEN!!!

    OdpovědětVymazat
  2. já si teď pořídila napěňovačku mlíka od Tchiba a jsem s tím fakt spokojená. Taky miluju tuhle kávičku po ránu. ... Na dno kondenzované mlíko, pak vyšlehaný mlíko a kafe! Hmmmmm Mňamíííí :-)

    OdpovědětVymazat
  3. mlieko na latte nikdy nesmie byt prevarene ,ani sa nesmie varit! staci zohriat na cca 50-60 stupnov a slahat, myslim ze postaci aj rucny mini napenovac na mliecko..

    OdpovědětVymazat
  4. Já si dokonce dělám latte macchiato (takové to třípatrové - mléko, kafe, pěna) a není to o nic složitější. Naliju mléko so sklenice, dám na pulminuty ohřát do mikrovlnky, našlehám a opatrne, pomalu vliju kafe. Na šlehání používám vrtulku na pěnu, mixér (ale komu by se ho furt chtělo vytahovat a umývat?) a nebo nejradši a nejčastěji takové udělátko, které se podobá kafetieru - píst s jemným sítkem umí nejem oddělit logr od kávy, ale i našlehat hustou mléčnou pěnu.

    OdpovědětVymazat
  5. Pro unavené svaly a bez vhodného mixéru mám také jeden návod - 120ml mléka dám ohřát do mikrovlnky a 100ml vychlazeného naliju do pet flašky (stačí půllitrovka). Horké přiluju ke studenému a prohazuju mléko nahoru a dolů jako v shakeru, přeliju do sklenice. Pomalinku z džezvy naliju espresso, popř. stačí opatrně nalít přes lžičku, aby vám káva mezi pěnou a mlékem vytvořila efektní proužek ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Můj recept naprosto šetřící nádobí:přímo do hrnku (sklenice) na latte naliju mléko do 1/3, ohřeju v mikrovlnce 1 minutu, nsšlehám přímo v hrnku šlehačem - napěňovačem mléka (Ikea 29,-, Tchibo, Tescoma cca 200,-), doliju kávou. Vyzkoušeno i s domácím likérem - přidám do mléka a našlehá se výborná ochucená pěna. Mňam!

    OdpovědětVymazat
  7. Já bych to mléko taky nevařila. Pak je totiž nahořklé. Když je totiž kolem 50 stupňů, je dobré chuťově a i se dá dobře napěnit. Napěňovačku Tchibo mám taky a jsem velmi spokojená. Krásná rána všem! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)