Domácí ústní voda

Tohle léto, co jsme vypotřebovali poslední ústní vodu florescentní modré barvy nejmenovaného výrobce, jsme se trochu ponořili do ústních vod a jejich složení. Mimo (h)různých chemických přísad, které po vykloktání pliveme přímo na naši matičku přírodu mě zaujala i přítomnost cukru a umělých antibakteriálních sloučenin. Toto léto jsme si řekli tak a dost, za tuhle drahou chemickou jedůvku vám už nezaplatíme! :) Tady jsou recepty, které se mi osvědčily nejlíp:


Varianta 1: Voňavá bylinková
2,5 hrnku destilované vody (můžete i normální, ale destilovaná prodlouží trvanlivost) přiveďte k varu. Nechte v ní pak 20 minut vyluhovat snítku rozmarýnu, 4 lístky máty a lžičku anýzu (koření). Dejte zchladit a je to. 

Varianta 2: Ústní voda pro svěží dech
Smíchejte 1 hrnek destilované vody (můžete i normální ale destilovaná prodlouží trvanlivost) a půl lžičky jedlé sody (výhodné balení ZDE). Přidejte 10 kapek esenciálního oleje máty a tea tree. Protřepte a je to. 

Varianta 3: Antibakteriální s vodkou
3/4 hrnku vody, 1/4 hrnku vodky, 4 lžíce glycerinového oleje, 1 lžíce gelu Aloe Vera, 10 kapek esenciálního oleje máty. Protřepat a uchovat v pěkné láhvi v koupelně. Pozor alkohol vysušuje sliznice. Při použití kloktat, nepít ! :)
 



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!


Komentáře

  1. Dotaz: ta vodka, muze bejt s methanolem? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha no ja nevim, každopadně nepolykat tím spíš! :)

      Vymazat
  2. Chci se zeptat jak dlouho ústní voda z bylinek asi tak vydrží? Děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. Tož to by aj mě zajímalo.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)