Domácí mléčná rýže (jako od Mullera)

Znáte to; idylka na chalupě, jen základní suroviny v kredenci a děti mají chuť na rejži od Mullera.  Konec výmluv, tady je recepis:

Budete potřebovat:
1 hrnek bílé rýže
1/4 hrnku cukru
3 hrnky mléka
1 hrnek smetany na vaření
1/8 lžičky soli
1 vanilkový lusk (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)

Ve větším hrnci smíchejte rýži, cukr a sůl, přidejte mléko, smetanu a celý vanilkový lusk (podélně rozříznutý). Za stálého míchání přiveďte do varu. Stáhněte teplotu a vařte do změknutí (asi 30 min), občas ode dna promíchejte. Vytáhněte vanilkový lusk a vyškrábněte z něj zbývající semínka, která vmíchejte zpátky do rýže. Podávejte teplé nebo chlazené, tak jak má kdo rád se skořicí, ovocem, nebo jen tak. :-)


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!


banner na slevy

Komentáře

  1. Tento recet jsem nezkoušela, ale dělala jsem rýži "z kelímku" jinak. U kupované rýže mě vždycky překvapilo, jak málo v ní bylo rýže a naopak kolik moc krému kolem. Základ jsem udělala klasicky - rýže, mléko, cukr. Až se rýže rozvařila, přidala jsem ještě kupu mléka navíc a zahustila vanilkovým pudingem.

    OdpovědětVymazat
  2. Před hodinou jsem recept objevila a hned jsem ho musela uvařit. Původně jsem plánovala rýži až na snídani, ale už jí i večeřím ;-) .. je skvělá

    OdpovědětVymazat
  3. a pokud místo bílé rýže použijete basmati, přidáte stejné množství kokosového mléka, místo normálního cukru palmový, místo vanilky pár drcených kuliček kardamomu a nakonec rozinky a rozsekané pistácie vznikne vám výborný tradiční indický dezert kheer :-)
    http://www.malyblok.cz/2012/08/kheer-mlecny-puding.html

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)