Budete potřebovat
2 středně velká vejce
70 g hladké mouky
50 g cukru moučka
špetku soli
1 lžíci vanilkového extraktu, nebo zrníčka z 1 lusku vanilky nebo nouzově vanilkový cukr
Ušlehejte bílky se solí do pevného sněhu. Pomalu do něj zašlehejte asi 15g cukru.
Žloutky ušlehejte se zbylým cukrem (35g) a vanilkou do husté pěny, potom postupně přimíchávejte prosátou mouku a pak i zlehka po částech sníh.
Troubu předehřejte na 180 C, na plech dejte pečící papír a na něj naneste požadované tvary pomocí kornoutku nebo cukrářského sáčku. Pokud budete dělat cukrářské piškoty pak jsou asi 8 cm dlouhé, vždy o něco širší na koncích než uprostřed. Pěčte než začnou růžovět na povrchu (cca 10 min).
Další recepty, které by se vám mohly líbit:
|
|


Domácí pribináček
Domácí Latte jako od Starbucks
Domácí pudink
Dobry recept, vcera jsem ho vyzkousela, jen je treba snih zamichat do zloutku PRED pridanim mouky. Jinak se snih temer do tuhe hmoty neda zamichat!
OdpovědětVymazatTaky mi to nešlo :/
OdpovědětVymazatLenka
Nejprve jsem přidala asi třetinu mouky a pak na střídačku trochu sněhu a zase třetinu mouky, na konec zbytek sněhu a šlo to pěkně.
OdpovědětVymazat