Domácí piškoty

Zlobí děti? Zacpěte jim pusu domácím piškotem, chvíle klidu zaručena. Následky nejisté. Každopádně podle tohoto receptu si uděláte snadno a rychle domácí piškoty, buď kulaté, nebo cukrářské, které se používají v přípravě tiramisu a jak známo nejsou nejlevnější.

Budete potřebovat
2 středně velká vejce
70 g hladké mouky
50 g cukru moučka
špetku soli
1 lžíci vanilkového extraktu, nebo zrníčka z 1 lusku vanilky nebo nouzově vanilkový cukr 


Ušlehejte bílky se solí do pevného sněhu. Pomalu do něj zašlehejte asi 15g cukru.
Žloutky ušlehejte se zbylým cukrem (35g) a vanilkou do husté pěny, potom postupně přimíchávejte prosátou mouku a pak i zlehka po částech sníh.
Troubu předehřejte na 180 C,  na plech dejte pečící papír a na něj  naneste požadované tvary pomocí kornoutku nebo cukrářského sáčku. Pokud budete dělat cukrářské piškoty pak jsou asi 8 cm dlouhé, vždy o něco širší na koncích než uprostřed. Pěčte než začnou růžovět na povrchu (cca 10 min).



http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami/0/5/219-Thomas-A-Delame-si-to-doma-sami-1-a-2




Další recepty, které by se vám mohly líbit:


Komentáře

  1. Dobry recept, vcera jsem ho vyzkousela, jen je treba snih zamichat do zloutku PRED pridanim mouky. Jinak se snih temer do tuhe hmoty neda zamichat!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky mi to nešlo :/

    Lenka

    OdpovědětVymazat
  3. Nejprve jsem přidala asi třetinu mouky a pak na střídačku trochu sněhu a zase třetinu mouky, na konec zbytek sněhu a šlo to pěkně.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)