Domácí odličovač makeupu - vlhčené ubrousky

Pokud od vlhčených ubrousků očekáváte perfektní odlíčení, žádné chemikálie, jen čistou přírodu, jste na dobré stránce. Domácí vlhčené ubrousky vám navíc ušetří nejednu korunu a pokud máte to štěstí a doma se vám batolí i nějaké to mimi, můžete tyto ubrousky používat i na jeho sladkou zadní část při přebalování. :)
Budete potřebovat:
- 1 malou roli papírových utěrek
- 2 šálky teplé převařené destilované vody
- 1 lžíci kokosového oleje *
- 5 kapek Tea tree oleje 



Roli kuchyňských utěrek, rozřízněte na půl (druhou půlku si schováte na příště). Dejte do nádoby a zalijte mixem vody a olejů, nechte nasáknout, zaklapněte víčko a otočte vzhůru nohama ať se tekutina dostane všude. Po půl hodině otočte zpět, vytáhněte lepenkový střed. Uchovávejte zavřené ať nevyschnou a používejte maximálně 5-7 dní. Pak udělejte novou várku. 

* Kokosový olej je vhodný jako pleťový a tělový olej, ideální hlavně pro suchou a citlivou pokožku. V zimě ochrání pleť a rty před mrazem, v létě pečuje o kůži po opalování. Jeho složení je blízké tukům v pokožce, která proto olej bez problémů přijímá. Kyseliny obsažené v oleji působí proti bakteriím, virům a kvasinkám. Kyselina laurová má nejsilnější proti virový účinek, kyselina kaprylová je zase velmi účinná proti kvasinkám.


Líbil se vám tenhle nápad? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!


Komentáře

  1. Nie je jednoduchsie namiesto rezania papierovych utierok pouzit proste toaletak? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobra pripominka, zkouseli jsme, ale toaletak kdyz se rozmoci se trha. papirovy uterky jsou udelany tak aby se netrhaly

      Vymazat
  2. Udělala jsem a jsou výborné! :) Jen mi nedošlo, že je asi třeba je taky co nejrychleji spotřebovat..měla jsem je tu v pokojové teplotě asi deset dní a dnes už tedy trošku "zasmrádají", dala jsem tedy místo vody odvar z heřmánku, tak možná je to tím :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jdu to zkusit :-) jen 2 šálky vody jsou cca kolik v ml? Abych tam neměla málo nebo zase moc vody. Díky

    OdpovědětVymazat
  4. Já to používám na odličování, tak v krabičce zalívám přímo vatové tampony a taky bomba.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  5. Jeden z mých oblíbených receptů! Používám já i malá dcera. Jen dělám asi čtvrtinové množství, víc nestihneme spotřebovat. A místo kuchyňských utěrek suché ubrousky Perlička rozstřižené napůl. Jsou pevnější.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)