Domácí přírodní pleťové tonikum

Čistě přírodní, voňavé a účinné.  Co víc si holka může přát?
Mimoto si náklady oproti například Dr Hauschky snížíte o 200%. Doporučuji si na tohle pořídit nebo schovávat pěkné lahvičky se sprejem a doplňovat.


Budete potřebovat:
1 lžíci heřmánku
1 lžíci listu vilínu (Hamamelis virginiana)
destilovanou vodu
50 ml citronové šťávy
5 kapek rostlinného glycerinu (k dostání ZDE)
5 kapek esenciálního oleje levandule Mont Blanc (k dostání ZDE)
2 kapky esenciálního oleje peprmintu


Pečlivě si omyjte ruce a ideálně vydezinfikujte pracovní desku i ruce izopropanolem nebo 70% ethanolem a nechte oschnout, ať si výrobek nijak nekontaminujete .
Prvně si připravte silné čaje z převařené destilky z heřmánku (20 minut) a z listu vilínu, nechte vychladnout. Smíchejte všechny ingredience a 250 ml čaje heřmáku a 120 ml čaje vilínu. Potřepte a spotřebujte. Připravujte čersvé, uchovávejte v chladu do 1 týdne maximálně.



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!


Komentáře

  1. Dobrý den,
    nedávno jsem na tyhle stránky narazila a jsem z nich nadšená. Nevím, jestli jsem to někde nepřehlédla, ale hledám recept na domácí čistící pleťové mléko nebo krém. Nemáte někde v šuplíčku? Jitka

    OdpovědětVymazat
  2. Já si dělám už snad přes deset let tonikum (či, co to vlastně je) smícháním destilované vody a extraktu heřmánku z lékárny. V ledničce nechávám týden. Pleť mám jako dětskou prdelku :-D A po akné se v pubertě s nátupem heřmánku taky jen zaprášilo.

    OdpovědětVymazat
  3. Já a moje sestra jsme z této vody a i ostatních home-made receptíků nadšené...Voda opravdu výborně čistí a pleť je nádherná a vyživená - mi přijde teda:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, tonikum je super příjemné, jen nevím, jak mám odměřit 5 kapek glycerinu, když lahvička, ve které mi přišel, nemá kapátko. Nemá někdo nějaký tip? :-) A k čemu je ten glycerin vlastně dobrý? Děkuji za odpověď, hezký den

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)