Domácí těhotenský test

Jak je už zřejmé moje mise je, dát dohromady vše, co si můžeme udělat sami doma a jednou z těch věcí je i první orientační těhotenský test. V obchodech můžete pořídit papírky, které odhalují v moči HCG. Látky, které reagují s HCG jsou však i jinde a proto si test můžete udělat sami doma.



Pampeliškové listí
- pampeliškové listí se místy při kontaktu s močí obsahující HCG zbarvuje do červena.

Bělící prostředky
- běžné bělící prostředky také reagují s HCG. Při smíchání s močí obsahující HCG 1:1 začnou syčet a pěnit.

'Pine Sol'
- pokud jste ve Státech, nebo tam někoho máte, nechte si přivést čistící prostředek Pine Sol. Celkem dobře čistí  a prý i dobře voní, ale funguje i jako domácí těhotenský test. Při smíchání s močí obsahující HCG, změní barvu.

HCG může být přítomno v moči i z jiných důvodů, takže každopádně navštivte svého ženského lékaře.



Líbil se vám tenhle nápad? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!


Komentáře

  1. Co je myšleno bělícími prostředky? Savo? Perkarbonát sodný? Či něco jiného?

    OdpovědětVymazat
  2. Většina bělidel reaguje s močí, dokonce i když je naleju do nočníku mého syna. Zbývá otázka, s kým je ve svých třech letech těhotný.

    OdpovědětVymazat
  3. Je mi líto, ale pampeliška nefunguje - ozkoušeno 4 těhotnými ženami, včetně mě. A bělící prostředek (konkrtétně Savo Perex)? Podle něj je těhotný i můj přítel, což mě lehce znepokojuje.

    OdpovědětVymazat
  4. ...s kým jsem se bavila, tak to nefungovalo..a vlastně jednou ano, ale to považuju spíš za náhodu, padesát na padesát, tak to rovnou nemusím dělat test žádný:-).. tento návod řadím do skupiny "zářezů na pažbě" home-made.cz, recept pro recept.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den, tak dnes jsem zkoušela test se savem. Začalo to pěnit - objevila se jakoby pěna z piva. To by měla být ta reakce?? Ještě pár dní počkám a vyzkouším těhotenský test z lékárny.

    OdpovědětVymazat
  6. HCG může být obsaženo v moči i u mužů. Pokud by jste něco takového zaznamenali, obraťte se na lékaře, mohlo by jít o rakovinu varlat. Takový test si dělám běžně, ovšem pomocí obyčejného těhotenského testu, podle doporučení mého bývalého obvodního lékaře ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)