Domácí tofu

Pokud chcete mít doma čerstvé tofu, je možné si ho vyrobit a to doslova do 15ti minut. Jsou dvě možnosti, jedna rychlejší (ze sojového mléka) nebo delší (ze sojových bobů). Dnes uděláme variantu ze sojového mléka, protože nemám moc času a příště dáme boby. Takže 10 min tik tak..

Budete potřebovat:
1 litr sojového mléka
1,5 šálku vody
2 lžičky hořké soli (k mání tady)
čisté plátno

Ohřejte sojové mléko. Vedle rozpusťte sůl ve vodě. Vlijte skoro všechno do horkého mléka. (Trochu vody si nechte stranou kdyby náhodou srážení nezačlo, můžete dolít.) Promíchejte ve směru hodinových ručiček a nechte stát asi 5 minut. Mléko se vysráží.
Přelijte přes síto s plátnem. Vymačkejte co nejvíc tekutiny. Hmotu zabalte, zatěžte a nechte stát dalších 10 minut. Vaše čerstvé tofu je na světě.



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!


Komentáře

  1. Prosím o ten recept ze sóji! Sójový mlíko je úděsně drahý...

    OdpovědětVymazat
  2. http://www.home-made.cz/2013/03/domaci-cerstve-sojove-mleko.html

    OdpovědětVymazat
  3. prosím, kde seženu jedlo hořkou sůl? ve zdravé výživě na mě koukali dost divně, že to neznají. všude na netu se říká jen o hořké soli na rostliny nebo že je do koupele...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, tady: http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/30-1-Horka-sul

      Vymazat
    2. Já nepoužívám hořkou sůl ale citronovou štávu nebo ocet a taky funguje velmi dobře ))))))

      Vymazat

Okomentovat

Diky! :)