Domácí přírodní krém na holení

Tady je recept na zcela přírodní krém na holení pro ženy (i pro muže). Tohle je tip na opravdu luxusní dárek, jehož příprava vás bude bavit. Možná to pak dopadne i tak, že si tuhle parádu necháte pro sebe. Tenhle heboučký voňavý krém bez chemie vám totiž žádná kupovaná nádhera nenahradí.


Na přírodní krém na holení budete potřebovat
4 lžíce mandlového oleje (můžete koupit zde)
2 lžíce nerafinovaného bambuckého másla (můžete koupit zde)
50 ml destilované nebo filtrované vody
1 lžičku jedlé sody (výhodné balení zde)
4 lžíce olivového mýdla (tekutého nebo nastrouhaného, koupit můžete zde
100 ml Aloe Vera gelu nebo medu (nemusí být, recept na gel najdete tady)
5 kapek 100% esenciálního oleje (vyberte si tady)

Pečlivě si omyjte ruce a ideálně vydezinfikujte pracovní desku i ruce 70% ethanolem a nechte oschnout. Pokud máte možnost používejte jednorázové rukavice. Prvně ve vodní lázni ohřejte a smíchejte bambucké máslo a mandlový olej, nechte zchladit na pokojovou teplotu. Zvlášť si převařte vodu a po mírném schlazení a v ní zcela rozpusťte sodu a olivové mýdlo. Odstavte a přidejte med nebo aloe vera gel a promíchejte. Vše nechte schladit na pokojovou teplotu a dejte do mixéru, přidejte esenciální olej a mixujte 2 minuty, dejte na na 2 minuty do mrazáku, pak zase 2 minuty, šlehejte, 2 minuty do mrazáku, opakujte dokud nevytvoříte tuhou 'šlehačku'.
Skladujte v kelímcích na kosmetiku v chladničce maximálně 3 týdny.




Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. Chtěla bych se zeptat, jestli má někdo stejnou zkušenost jako já, případně čím by to mohlo být způsobeno. Dnes jsem se poprvé oholila s tímto krémem a okolí holení mám celé zarudlé, flekaté nohy, u rukou okolí podpaží, k prsům až k loktům...chtěla bych zjistit, čím to je. Je správně, že krém má po vrchu vrstvu podobnou pudinku? Dělala jsem dle receptu jen vodu jsem použila z kohoutku - převařenou, dělala jsem poloviční množství a es. oleje jsem dala asi 6 kapek - mohlo by to být i tím? Díky!

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě. Es.oleje jsou hodně silné! Jednou si jim polila moje dcera a to byli skoro popáleniny a bolelo to pár dní i když jsme to hned oplachly. Dobrého pomalu!:-):-)

    OdpovědětVymazat
  3. Výrobě kosmetiky se věnuji již cca 5 let, a většina receptů co zde jsou, by neprošla ani základním atestem. Lidi co blbnete??? To je Vám za těžkou koupit se gel na holení za 100,-???
    Jestli jo, tak použijte klasické mýdlo.

    k tomuto receptu.
    1. strašně moc jedlé sody. max půl lžičky
    2. es. oleje - svinstvo na druhou.

    Lidi vy se jednou tou přírodou připravíte o život. 90% esen. olejů obsahuje 100%ní silice. To je jeden velkej alergen. Pokud toto použijete, zákonitě musíte vědět jaké alergeny obsahují a protilátkou je utlumit. To je však nákladná receptura. Vždy používejte parfémy!!! Je to syntetická látka, která je bez alergenů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to si děláte srandu :-D :-D :-D To, že se výrobě kosmetiky věnujete 5 let opravdu nic neznamená...a ano většina gelů na holení, ať už za 100 nebo víc, je opravdu zbytečná - vzhledem k složení, co obsahuje. To radši kupte dětem něco pěkného. Studoval/a jste někdy chemii nebo toxikologii? Víte např., co z dlouhodobého hlediska umí dělat parabeny, dimethicony, polyetylenglykol, laurylsulfát...např.látka běžně obsažená ve většině dostupné kosmetiky - laurylsíran - se normálně v laboratořích používá ke zničení a odstranění všech buněk z kolagenové kostry např.kysího srdce apod. ... a všechny tyhlety věci si několikrát denně ve všemožných krémech, gelech, šamponech, kondicionérech, maskách, peelingu atd. plácáme na svoje tělo, všechno se to krásně vstřebává...

      A tvrdit, že es.oleje je svinstvo nadruhou je teda....hodně k zasmání. "Vždy používejte parfémy" - tyto syntetické látky teda rozhodně nejsou bez alergenů!! samozřejmě, s e.oleji se musí OPATRNĚ, jsou velmi koncentované, určené k ředění, vždy je dobré provést na kousku kůže test tolerance, ale např. levandulový es.olej snáší většina lidí bez problému, můžou ho používat na kůži i neředěný (na štípance apod.) Když používaté esenciální oleje, je dobré o nich něco vědět, zjistit si, co umí, hlavně v jaké koncentraci je můžete použít.
      A lepší než obyč mýdlo je vyrobi si/koupit obyčejný hydrofilní olej, jeho emulzi nanést na pokožku a žiletka bude po kůži klouzat jedna radost. :-))

      Syntetické parfémy a příchutě jsme vyráběli v laboratoři a od té doby např.rozhodně nedávám nic do pusy, co je s "ananasovou příchutí", protože vím, co je to za svinstvo a z čeho a jak se vyrábí...
      Ale to si samozřejmě musí každý zhodnotit sám, vy samozřejmě máte právo kupovat si synteticky vyráběné přípravky, které nám kosmetický průmysl prezentuje, jako že se bez nich rohodně nedá žít a mají s námi jen ty nejlepší úmysly...stejně tak i ostatní mají právo vyrábět si vlastní kosmetiku.

      Vymazat
  4. uááá!!! a amarouny už běží taky do produkce? ;-) :D

    OdpovědětVymazat
  5. Dala jsem levandulový olej a trochu kokosového oleje a kakaového másla navrch a ... naprostá nádhera (aloe vera gel jsem zrovna doma taky našla), hydratuje, funguje, žádné alergické reakce - jen jedno velké díííííííííííííky :)
    Už nechci nic jiného.
    PS: Ze 100 ml vody mi vyšlo asi 500ml krému (šleháno šlehačem s metličkama, ne mixerem).
    Olga.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olgo, děkuju! Jsem ráda že do toho nejsem blázen sama :-)

      Vymazat
  6. Přemýšlím čím nahradit bambucké máslo - nechci věci z dovozu, pokud to není nutné. díky. jana

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)