Domácí slané krekry (crackers)


Nejeden z nás má závislost na křupadlech. Tyčinky, rybičky, krekry... Napadlo vás je někdy udělat sami? Že ne? No tak do toho, Silvestr už klepe na dveře.



Na asi 30 kusů sušenek budete potřebovat:
160 g celozrnné pšeničné mouky
10 g cukru
1/2 lžičky soli plus nějaký na posypání
1/4 lžičky červené sladké papriky
50 g másla
50 ml studené vody



Všechny ingredience (mimo vody) smíchejte ručně, nebo v mixéru, poté dle potřeby přidejte vodu. Vypracujte hladké těsto a vyválejte na co nejtenčí plát. Vykrojte libovolné tvary (čtverečky). Přesuňte na plech. Dírky vytvoříte párátkem nebo špejlí a dle chuti posolte.
Pečte v předehřáté troubě na 200 C do bronzova, asi 5 - 7 minut.




Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. robila som s ghi a spaldovou mukou, menej cukru, papriky a viac garam masaly, niektore s makom, nabuduce urobim aj so sezamom - boli skvele a pritom je to take jednoduche, vdaka za navod ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ghí je máslo&olej? to zní dobře, vyzkouším to

      Vymazat
    2. Ghí je přepuštěné máslo. Viz. např. zde http://harekrsna.cz/cvs/2008/ghi

      Vymazat

Okomentovat

Diky! :)