Domácí jemný krém proti striím s mandarinkou

Neznám maminku, která by se těšila ze strií, někdo na ně trpí, někdo ne. Je ale možnost jim zabránit nebo jejich riziko zmenšit pomocí tohoto přírodního voňavého krému proti striím, který namáhanou kůži na to co ji v těhotenství čeká postupně připravuje. Doporučuji mazat od 2. trimestru až do 2. týdne po porodu. Vůni si oblíbíte a při nanášení krému v těhotenství budete každý den hladit svoje miminko.

Budete potřebovat:

50 ml nerafinovaného bambuckého másla (karité v Bio & Fair Trade kvalitě najdete TADY)
2 lžíce extra panenského olivového oleje
5 kapek 100% esenciálního oleje Mandarinka (ve slevě pro home-made.cézáky ZDE)

Pečlivě si omyjte ruce a ideálně vydezinfikujte pracovní desku, pomůcky i ruce izopropanolem nebo 70% ethanolem a nechte oschnout, ať si výrobek nijak nekontaminujete - déle Vám vydrží.
Zahřejte ve vodní lázni bambucké máslo do tekuté formy a vmíchejte olivový olej. Odstavte a průběžně míchejte. Vkápněte esenciální olej a nechte ztuhnout v lednici.
Nanášejte denně po sprchování nebo koupeli jemnou masáží na břicho, stehna a prsa.



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. Máte zkušenost, na jaké období vydrží krém z 50 ml bambuckého másla, když se budu mazat každý den na uvedených partiích?

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,

    hodně používáte do krémů bambucké máslo. Zajímalo by mne, zda ho mohu nahradit jiným máslem, třeba mandlovým nebo kokosovým tukem? Děiuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)