Domácí video (klip)

Máte hodiny a hodiny videa svého miláčka, psího, kočičího nebo toho v lidské podobě? Taky se na ně nikdo nedívá a když jo, je vám jasné, že jediné na co se těší je konec či výpadek proudu?
Mám pro vás tip: sestříhejte jim záběry svých miláčků do klipu, přidejte pěknou hudbu a uvidíte tu změnu v postoji k věci!

Co budete potřebovat
- vaše videa
- iMovie (nebo jiný program pro editaci videí, většinou jsou zdarma k OS, nebo se dávají společně s digitální videokamerou)

Všechny videa, ze kterých chcete stříhat, si přetáhněte do programu iMovie:

Vyberte si vhodnou hudbu, pokud budete klip pouštět rodině a přátelům, je to zcela na vás. Pokud budete chtít mít video na youtube.com, je třeba zmínit majitele autorských práv, je ale možné, že vaše video stejně nepůjde shlédnout třeba ve Státech. Možnost je použít vlastní hudbu, pokud, máte a umíte to podat :-) nebo hudbu na kterou se navztahují žádná autorská práva.
Skladbu natáhněte do iTunes a z nich pak do produkčního prostředí. Klip se vám tak časově orámuje.



Kurzorem si označte části videa které chcete mít ve videoklipu. Vybírejte krátké sekvence, tak aby seděly k hudbě, kterou jste vybrali. Tato žlutě označená pole přetáhněte do produkčního prostředí - to je ta obrazovečka nahoře nalevo. Pokračujte až do 'zaplnění' časového úseku skladby.


Pak si s tím pohrajte, přehrávejte si to, upravujte, přehazujte. Pokud chcete můžete přidat text, popisky a titulky, efekty.


Když je vše dokonáno k vaší plné spokojenosti můžete video exportovat, na youtube, nebo vypálit na dvd, poslat emailem... Podle toho zvolte velikost souboru. Video se bude několik minut (i třeba 20) komprimovat, tak se nelekejte že to trvá věky.


Výsledkem své práce se pak pochlubte, kde můžete.



Líbil se vám tenhle nápad? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

Okomentovat

Diky! :)