Domácí depilace

Každý rok doufám, že se zase začnou nosit chlupy. Každý rok mě čeká stejné zklamání a následná sebepoškozovací rutina. Nechci tady dělat ramena, ale chlapi by na tohle měli brát ohled ve svých bobrózních komentářích.
Jaro klepe na dveře. Jste připravena? Jdem na to!
Zdaleka nejméně bolestivá, nejlevnější a netrvalejší depilace je cukrovou pastou. Příprava jednoduchá, jediné co se musíte naučit je technika trhu. Doporučuju zkouknout nějaké youtube video a pak si udělat pěkné odpoledne sama doma s pastou. Jak to dostanete do ruky, je to šup šup. Naučila jsem se to já, zvládne to každý!



Budete potřebovat:
500 g cukru krystal
50 ml vody
50 ml citronové šťávy (prosím pěkně z citronu)

Vše smíchejte v hlubokém hrnci a ohřejte na 120C, míchejte než se vytvoří hmota, která připomíná hodně hustý tmavý med. Za tepla přelijte do žáruvzdorné nádoby - pozor pálí! Nechte zchladit. Studená cukrová pasta je tuhá, před depilací ji tedy vždy nahřejte ve vodní lázni, nebo mikrovnce, aby se s ní dalo pracovat.
Vďaka za tip na recept zahraníčnej čitaťelce Majce!


Pojďte s námi slavit Kakaový vítězný únor!

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. Depilacna pasta super, len by som sa chcela spytat, mam nohy plne podliatenin (male modrinky) neviete mi poradit, coho sa mam v buducnosti vyvarovat? Dakujem za odpoved!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude možná tím, že pastou trháte kolmým směrem od nohy - mělo by se trhnout spíš podél nohy, právě aby jste se vyvarovala modřinek ;)

      Vymazat
    2. Musíte pastu nanášet proti směru chloupků a pak ji strhávat naopak po směru.Tak by jste se měla vyvarovat modřinek.😊👌

      Vymazat
  2. Tak jsem se dočkala, všechno dorostlo tak jak bylo třeba, pasta uvařena, konečně jsem se dočkala i až vychladne a vrhla se na to... a nic. Nevím co je špatně, konzistenci má krásnou, přesně jak na těch videích na netu, jen jedna chybička se vloudila: vůbec se mi to nechce chytit na kůži, natož pak na chlupy. Nejdřív jsem zkoušela podpaží, tam jsem nepřilnavost odůvodnila příšerným vedrem a tak vlhkou pokožkou, Pak jsem zkoušela na rukách, na nohách (a to mám extra suchou kůži) a taky na obličeji a taky nic. Prostě když chci pastu "rozmáznout" na kůži, tak se mi za prsty zas zvedá a stáčí směrem od kůže. Vyzkoušela jsem jen tak, na omytou kůži, na přepudrovanou kůži a výsledek všude stejný. Přitom na prsty se mi chytala, jakmile jsem ji chvilku držela mezi prsty. Tak to asi nebude pro mne. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tím, že tahle konzistence pasty (tmavá a tuhá) se musí před samotným použitím asi 10 min "žmoulat" či skládat na sebe vrstvy znovu a znovu, aby se do ní dostal vzduch. Poté je lepivější, pozor na přichycení. I toto jsem viděla v nějakém yt videu.

      Vymazat
  3. Včera jsem vyzkoušela a jsem nadšená. Jakožto člověk, který viditelně pochází z opice, mám s epilací bohaté zkušenosti - střídám epilátor, studený vosk, teplý vosk. Ale tohle je rozhodně nejmíň bolestivé, nejjednodušší a nejlevnější. A ten pocit - k nezaplacení :) Poprvé jsem směs udělala moc (pořád jsem čekala, že zhoustne). Podruhé jsem ji nechala celkem řídkou, barva jako klasický med. Vychladila ve vodní lázni za občasného promíchání a tadá - lepilo se to na prsty, nedrželo při sobě :( patlala jsem si to lýtku a hrála si s tím, když vtom škub a už to šlo :) Chce to nechat to akorát vychladnout, pak to funguje. A úplně parádně a (pro mě) prakticky bezbolestně :) Nevzdávejte to, když se nepodaří napoprvé!

    OdpovědětVymazat
  4. Dnes jsem zkousela, ale byla to katastrofa :(( muzete prosim nekdo napsat naprosto presny postup krok za krokem? Jako jestli zahrivate rychle, nebo pomaleji, plamen stahnout nebo nechat opravdu zprudka zhednout? Prvni davka se mi nejspis prepalila, cekala jsem na zhoustnuti, az jsem to asi prehnala, smes byla porad tekuta a barva skoro cerna (takova cerveno hneda hodne tmava),tak jsem to vyhodila. Druhou varku jsem zase asi uspechala, takze cukr nebyl uplne rozpusteny (takovy zcukernately med jakoby). A kdyz to vychladlo na unosnou mez, tak se to nedalo vzit do ruky a vubec to nelepilo. Treti davku uz asi nedam :)) diky za radu. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak já jsem dopadla stejně, a druhou várku asi ani zkoušet nebudu. Možná poloviční dávku, jen jsem zvědavá, kdo to umyje.

      Vymazat
  5. Tak já už mám takébodzkoušeno a super!!!!!

    OdpovědětVymazat
  6. ...docela dobré, sem tam chlup zůstane.. no raděj už to ani nezkoumám. Pasta byla tmavší, než na obrázku, přesto při vaření nějak hustá nebyla, vůbec ne hustější, než med... a přitom nebylo možno bez nahřátí opakovaně použít (což jsem se dočetla, že by snad i mělo jít, že se to strhne a promne v rukách a znova nanese), takže jsem měla dvě nádoby, jednu, s kterou jsem zrovna pracovala a druhá se mezi tím nahřívala.. no dostat to pak z toho bylo taky veselé..

    OdpovědětVymazat
  7. ahoj, prosím o radu... tu pastu nanesu například vlažnou a čekám než vychladne a pak to strhnu??? nebo jak?!

    OdpovědětVymazat
  8. zdarec :) pasta mi strašně rychle tuhne a nejde s ní nic dělat. když jsem ji zkoušela dát na nohu za tepla, popálila jsem se.. Nějaká rada.? :) dik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. https://www.youtube.com/watch?v=WoS1uuddqcM toto je dost dobre video a podle nej sem se to naucila

      Vymazat
  9. Včera mi kamarádka prováděla depilaci koupenou cukrovou pastou, a když jsme koukly na složení, říkaly jsme si, že se dá vyrobit za pár korun. Dnes jsem si vybrala postup podle Home Made, přidala jsem navíc trošku olivového oleje (byl v kupované pastě) a pár kapek esenciálního tea-tree olejíčku. Pastu jsem svářela pomalu, nádherně postupně zkaramelizovala, jen jsem po první zkoušce přidala ještě trochu citr. šťávy na rozředění (na kůži mi to tuhlo do karamelových bonbónů:-), ale výsledek SUPER! Přesně stejná konzistence jako u kupované pasty, otrhala jsem si s ní, co se dalo, kůže je nádherně hladká, nepodrážděná...Zařazuju do věcí, které si už nebudu kupovat, ale za pár korun vyrábět, a že jich přibývá!:-) Přeji veselé trhání, dámy;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak jsem dovarila a cekam, co se stane, az to vychladne. Nekde jsem cetla, ze to ma mit tamve zlatou barvu a kdyz jsem to prelila do mensi nadoby, mela jsem to uplne cerne. Sla jsem to odnest na studene misto a kdyz jsem prisla zpet k hrnci, musela jsem to dat odstavit do horke vody, protoze to uplne ztvrdlo, ani ne ztuhlo... Takze myslim, ze prvni pokus se nevydaril. Nemela jsem teplomer a prehnala to s dobou michani.
    Tak snad se to povede priste, jestli to ted opravdu uplne ztvrdne. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Včera jsem zkusila a super! Napíšu pár tipů: Vařila jsem od oka a když se mi zdálo, že už to stačí, nalila jsem trošku do studené vody. Když jsem prsty vyndala hmotu a dalo se z ní udělat kulička mezi prsty, tak jsem to vypnula a přelila do zavařovačky. Na kůži jsem poté nanášela slabou vrstvu příborovým nožem. Nanášela jsem pruhy cca 5 cm dlouhé, aby šel 1 pruh seškubnout naráz. Zbylá pasta jde krásně omýt, oproti vosku. Jen pozor na nehty. Až příliš se mi chytala na umělé nehty :p Ale ty jsem pak v klidu umyla teplou vodou ;) Hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jinak teplou (ne vařící!) jsem nanášela a nečekala na vychladnutí. Slabá vrstva okamžitě ztuhla a mohla jsem hned škubat. Použitou pastu jsem dávala do skleněné misky, kterou jsem dala na 10 sec do mikrovlnky a použila opětovně :)

      Vymazat
  12. Jee ani nevíte jak Vám rozumím. Také nepřestávám doufat, že se přirozené chloupky vrátí zase do módy :D Ale vypadá to bledě. Spíše se vyvíjejí další a další metody, jak se těch chloupků co nejšetrněji a na co nejdelší dobu zbavit. Naposledy jsem narazila na tuhle metodu. Každopádně tu Vaši vyzkouším prozatím doma :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)