Domácí 'tavený sýr'

Tenhle a mnoho dalších variant jsem dostala už z několika zdrojů emailem. Jinak je to opravdu dobré, rychlé a bezbolestné. Mám extra radost, protože konečně můžu dopřát 'tavený sýr' dětem. Děkuju Zuzce!




Budete potřebovat
1 tvaroh
1 rovnou kávovou lžičku jedlé sody (větší balení k dostání zde)
1 lžičku másla
přísady podle chuti (bylinky, koření, zelenina)

Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme sodo-tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj pomazánka ála tavený sýr. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu.

Pojďte s námi slavit Kakaový vítězný únor!

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. Ahoj, doporučuji dávat té sody méně, ta 1 kávová lžička je na cca 500g tvarohu. To je moje zkušenost. Jinak opravdu je výborný!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, souhlas, 1KL je na 250gr moc, pak to má takovou "pachuť" ;)
    Já navíc doporučuji solit, dochucovat a přidávat ostatní "pochutiny" až po cca 10. minutách po smíchání tvarohu se sodou!! ;)

    OdpovědětVymazat
  3. mne to v chladnicke dost stvdlo, neviete preco? zeby privela sody?

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, nevíte jak dlouho to vydrží?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)