Domácí vlasový kondicionér s rozmarýnem

Další parádička od Adélky: rozmarýnový kondicionér pro krásné vlasy. S tímto receptem si uděláte 2 litry koncentrovaného kondicionéru, které vám díky přírodní konzervaci rozmarýnového extraktu vydrží až 4-6 měsíců. Líp už to nejde! :-)



Budete potřebovat:
150ml kvalitního vinného octa (třeba Bzenecký bývá v supermarketech běžně asi za 25 kč/0,5 l)
20ml rozmarýnového extraktu  (můžete dostat tady)
100ml vodky
1,75 litru čerstvě převařené měkké (destilované, filtrované, nebo pramenité) vody


Rozmarýnová vlasová voda neutralizující zbytky tenzidů po mytí šampónem a uzavírající povrch vlasu pro lehčí rozčesávání: 20 ml rozmarýnového extraktu, 100 ml vodky a 150 ml kvalitního vinného octa (třeba Bzenecký) doplňte do 2 litrů čerstvě převařenou měkkou (destilovanou, filtrovanou, pramenitou) vodou. Tento koncentrát má trvanlivost 4-6 měsíců.
Použití: Odměřte do hrnku panák koncentrované rozmarýnové vlasové vody, doplňte studenou vodou. Po umytí vlasů šampónem vlasovou vodou přelijte vypláchnuté a vyždímané vlasy, již nevyplachujte. 


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře

  1. Dobrý den :-) Mám dotaz na ten rozmarýnový extrakt - nevíte, jestli se dá vyrobit z rozmarýnu a vodky podobně, jako zde na stránkách vyrábíte skořicový - ze skořice a rumu?
    A ještě druhý dotaz: voní to stejně, jako rozmarýnový protiklíšťový sprej (taky zde ze stránek)? Ten sprej už mám hotový a úspěšně používám, ale nevím, jestli bych podobnou vůni chtěla mít ve vlasech.... podíl složek je tu ale úplně jiný, není to tak koncentované, tak snad ne :-)
    Moc díky za stránky - jsou skvělé!

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, prvně avizuji, že jsem chlap, ale rád bych manželku překvapil něčím vlastnoručně vyrobeným a zaujal mne váš kondicionér,jen netuším kde je k sehnání extrakt z rozmarýnu(je to nějaký výluh ze sušené byliny a alkoholu,nebo nějaká specialita?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, to je krásný, Vy jste poklad!! Stačí nasypat sušený rozmarýn do třetinkové zavařovačky zalít vodkou. a nechat ... no co nejdýl, ale do Vánoc to stihnete.. Pak přelít přes kávovej filtr a je to. :-)

      Vymazat
  3. Super! Funguje skvěle, opravdu jako po kupovaném kondicionéru ;) "Smrdí" to po octu, ale oder brzy vyprchá.
    Terez

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, jestli alkohol vlasy spíše nevysušuje, když je ho tam tolik? Četla jsem různé stránky o výrobě šamponu a dalších věcí na vlasy a docela se shodovali na tom, že alkohol vlasy vysušuje. Já mám konečky už docela suché, tak bych chtěla vědět, jestli mi pak neupadnou po tom všem alkoholu tam?:) Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den nemohlo by sa namiesto rozmarýnového extraktu použiť levanduľová voda?Dakujem

    OdpovědětVymazat
  6. Mam za sebou 3 pouziti a uz ted mam pocit, ze vlasy a hlavne konecky jsou velmi vysusene a lamou se. Navic hned od prvniho pouziti me zacala svedit pokozka hlavy. Svedeni vubec neodezniva!
    Nepouzivam roztok moc silny? Nemohly by to byt detoxikacni priznaky? Moc prosim o rady/nazory

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechci odsuzovat tento recept, ale myslím že není dobrý. Alkohol vlasy vysušuje a nedoporučuje se ani v šampónech. Nejlepší je povařit rozmarýn ve vodě a poté nechat schladnout do pokojové teploty. Po šampónovaní přelít na závěr hlavinku :)

      Vymazat

Okomentovat

Diky! :)