Domácí přírodní prevence a léčba vší

Tak mě napadlo, když už máme tak sexy téma jako mravence v kuchyni, proč to neposunout trochu dál? Když jsme takhle mezi sebou, my, co si to děláme doma sami, můžeme mluvit otevřeně. Vši sucks. To ví každý rodič a i sebečistší dítě není v bezpečí - pokud tedy nemá rodiče, který patří mezi nás že jo :-) Takže vši jsou šmejdi! Víme to my, ví to i oni. Co podle mě ale opravdu je šmejd, je spektrum přípravků proti vším. Koukli jste se někdy na složení? Možná by bylo lepší je tam nechat .. Tákže, znovu, jinak, přírodně.



Prevence
Budete potřebovat:
10ml Mandlového oleje (seženete zde)
5 kapek Esenciálního oleje Tea Tree (seženete zde)
Znáte to - dostanete ze školy/ školky/ práce zprávu - máme tady vši. Jako preventivní opatření použijte kvalitní Tea Tree olej 5 kapek s 10ml mandlového oleje. Kápněte do dlaní, proměte je a vlasy dítěte jím protřete, nejlépe každé ráno před odchodem do školy. Potenciálním vším emigrantům bude tak vaše dítě smrdět - a o to jde.

Léčba
Budete potřebovat:
Olivový olej
Esenciální olej Tea Tree, Levandule, Rozmarýna, nebo Eukalyptus (seženete zde)
Kdo zanedbá prevenci, může očekávat příliv azylantů. Poznáte to podle toho že se vaše díte drbe. No a podel toho, že je tam prostě má. Serie opatření: pro zbývající členi rodiny - viz prevence. Ložní prádlo, polštáře, deky, matrace důkladně vysát.

Přes-noční zábal:
Dítěti dejte přes noc noční zábal, který mimochodem i vyživuje vlasy:
50ml olivového oleje a 10 kapek Tea Tree.

Sprej k urychlení emigrace imigrantů:
50ml mandlového oleje
10ml vodky (působí jako konzervant)
5 kapek Tea Tree
5 kapek Levandule
5 kapek Eukalyptu 
5 kapek Rozmarýny 
Do mandlového oleje vkápněte jeden, dva nebo všechny z uvedených éteráků (seženete zde). Přilijte vodku. Dejte do sprejové láhve a dolijte destilkou, protřepte. Podle potřeby si tímto mixem sprejujte domov - polštáře, ložní prádlo, ručníky, oblečení i vlasy.. litovat nebudete, voní to božsky.

A to nejduležitější na konec: Nebojte, to jsou vši lidský, ty na psi a kočky nejdou..




Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí levadulová voda do žehličky Domácí univerzální čistič z pomerančových šlupek



Komentáře

  1. Dobrý den,
    zajímalo by mne,proč je v receptu /prevence/použít zrovna mandlový olej. Je tam jeho přítomnost nutná,nebo ho lze nahradit i jiným olejem?děkuji za odpověd, Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. řekla bych, že autorka ho prostě má ráda. Speciálně proti vším je nimbový/neebový, u jiných olejů to je jedno, hubí je mechanicky-nimba jim ještě smrdí (a většině lidí taky), ale je fakt nejlepší-kam se hrabe difusil

      Vymazat
    2. oprava ne neebový, ale neemový.. nimbový a neemový jsou dva názvy téhož

      Vymazat

Okomentovat

Diky! :)