Domácí hydrofilní olej

Pozor hydrofilové nejsou psychopati, mají jenom trochu víc rádi vodu. Oleje se nerady s vodou míchají, a proto zde máme tenzidy, které mají jeden koneček polární a druhý nepolární a dokážou na ně navázat jak oleje, tak vodu. To je panečku parádička! Tenzid si pak s sebou bere v oleji rozpuštěné látky (špínu, líčidla..)  a dá se tak vodou spláchnout. Taky máte z toho takový hřejivý hydrofilní pocit? To je teprve začátek..



Na základní hydrofilní olej budete potřebovat:
45 g mandlového oleje (seženete zde)
3 g kokoglukosidu (seženete zde

Můžete ale nemusíte přidat i éterický olej (vybírejte zde, dle účinků a vašeho aktuálního stavu). Dávkování 1kapka na 10g výsledného produktu.

Složky smíchejte. Hydrofilní mycí olej nanášejte na mokrou pleť, napěňte a opláchněte dostatečným množstvím vody.

Rozmarné třapaté léto na Essential.cz.


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí postřik proti klíšťatům Domácí Janův olej


Komentáře

  1. Krásný den, tak jsem dělala přesně podle receptu a nechce mi pěnit a po opláchnutí mám moc mastnou kůži. Musím přidat kokoglukosid.
    Alka N.

    OdpovědětVymazat
  2. Jak? Jak? Jak? Zkoušela jsem to podle návodu, kokoglukosid se usadil na dně. Zkoušela jsem to míchat šlehačem. Zahřát a míchat. Měnit množství tenzidu. Dokonce i přidat emulgátor. Ale ne, kokoglukosid žije na dně a je tam spokojen. Jak?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. po trochách! do tenzidu se přidá nejdřív stejné množství oleje (od oka) a vymíchá do hladka, teprv potom se přidá stejné množství oleje, jako je směsi, a zase se to vymíchá do hladka, a tak dále a tak dále, až máte vmícháno všechno :)
      A. Ráček Seidlová

      Vymazat
    2. Udělala jsem podle Vaší rady , po troškách a super. Pravda, pleť je mastnější, to mě osobně moc nevadí, ale pokud by byla rada, jak naředit, či použít ještě lehčí olej, ráda vyzkouším :-) Jinak děkuji.Jana

      Vymazat

Okomentovat

Diky! :)