Domácí tonik

Důvodem proč jsem se pustila do domácího toniku je i to, že pro mě má po 3 těhotenstvích nádech světáctví a zakázaného ovoce. Taky mi rámcově celkem chutná... Základními složkami pro výrobu jsou kyselina citronová, kůra chininu, citronová tráva, limetky včetně kůry (musí být tedy bio) to vše se povaří přecedí, nic složitého.. No a tady jsem narazila... citronovou trávu jsem lehkovážně vypotřebovala a pro bio limetky musím nejspíš někam mimo naši zemi. Nemám tedy výrobu ze základních surovin vyzkoušeno, proto ještě nebudu vykřikovat do světa a machrovat..., ale aby vám to nebylo líto, máme díky Liborovi, opravdový nefalšovaný koncentrát 1:4000 pro výrobu toniku. To znamená, že z 1ml si uděláte 4 litry - to už je docela zajímavá úspora. Plus jako bohus si můžete vybrat druh a množství cukru. No neudělej si to!

Zdroj fota: http://www.theginblog.co.uk/home/2011/01/gin-tonic/

Na 1 litr budete potřebovat:
1 l sodovky
cukr (druh a množství je na vás)
7 kapek (= 0,25 ml) koncentrátu Tonic ( po 10ml k mání ZDE)

Cukr rozpusťte zvlášť v menším množství ohřáté vody, nechte zchladit. Pak smíchejte se sodovkou dle chuti. Podávejte chlazené s tenoučkým kolečkem limetky a citronu a s ginem či bez. Pěkné letní mámení!


Chinin - působí jako slabé analgetikum, protože tlumí centrum bolesti v centrálním nervstvu.
Působí také jako mírné antipyretikum, protože tlumí udržování tělesné teploty a potlačuje látkovou přeměnu. Snižuje tak horečku. Zpomaluje srdeční akci. Snižuje tak tlak krve
Má příznivé účinky při léčbě lupus erythematodes. (Zdroj: http://cs.wikipedia.org/wiki/Chinin)



Líbí se Vám Home-made.cz? Podpořte ho v nominacích na Křišťálovou lupu.



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí řecký jogurt



Komentáře

Okomentovat

Diky! :)