Domácí ochranný výživný sprej na vlasy (který nemají rádi vši)

Ke konci dubna jsem psala o domácí pomoci proti vším. Tenkrát jsem ještě nevěděla, že za to dostanu pořádnou vší odvetu a na čas se k nám dokonce pokusí naskvotovat. Vyzkoušeli jsme tenkrát všechno, zjistili, že nefunguje ani chémie, neb vši jsou už tak všemi mastmi mazané a hupskají si z vlasu na vlas a nezastaví je nic. Tedy skoro nic. Udolali jsme je kombem:
Pravidelné vyčesávání (ráno a večer) + Tea Tree éterický olej + žehlení vlasů 
(žehličkou na vlasy, ne žehličkou na oblečení! :-) ). Žehlení totiž zničí nejen vešky blešky, ale i jejich vajíčka, a to jsou mrchy největší.

Vši už se k nám nevrátlily, nám se ale zalíbilo občasné žehlení a tak tady máme zbrusu nový veškám páchnoucí ochranný a výživný sprej. 

Ilustrace
Diego Fernandez
Budete potřebovat:
lahvičku se sprejem 100ml (k mání zde)
80ml filtrované nebo destilované vody
20ml bio kokosového oleje natur (k mání zde)
10 kapek kvalitního éterického oleje Tea Tree (k mání zde)
20 kapek konzervantu Kalium sorbát  (k mání zde)


Pečlivě si dezinfikujte ruce a pomůcky. Kokosový olej ohřejte nad 21°C a ingredience smíchejte přímo v lahvičce. Používejte na vlasy před žehlením, nebo kdykoli dle potřeby.



Líbí se Vám Home-made.cz? Podpořte ho v nominacích na Křišťálovou lupu.


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí hydrolát - květová voda



Komentáře

  1. Můžete mi prosím poradit, kolik objednat kalium sorbátu, když uvádíte 20 kapek a na e-shopu ho nabízíte po 10 ml? Bude 10 ml stačit?

    OdpovědětVymazat
  2. Kalium sorbát působí i jako emulgátor? Nebo jak se to spojí? Tekutý olej by šel rozhrkat, ale kokosák udělá tuhou vrstvičku...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)