Domácí jemný světlíkový obklad na oči (proti zánětu spojivek)

Šok!
Úmyslně začínám trochu bulvárně, protože přesně to jsem zažila včera v lékárně. Pravda, naběhla jsem si, v lékárně stejně jako v suprmárketu už jsem nějaký ten pátek nebyla, vypadla jsem z této reality. Moje nejmladší pride&joy bojovala už druhým dnem se zánětem spojivek a tak jsem se vydala do lékárny pro Ophtalmo Septonex. Do kapsy jsem si hrdě zasunula padesátikačku s tím, že za zbytek si pořídíme nějaké další užitečné věci. A teď se dostávám k tomu šoku: 88,-kč (!) za 10ml acída borica, které, když chcete řádně vykapávat, vypotřebujete za jeden den ani ne. Proč? Asi proto, že se někdo rozmlsal a využívá toho, že jsme si to přestali dělat doma sami. Situace se ale za poslední rok dramaticky mění a je to díky nám a vám. Tak díky!
Dnes dávám recept na jemný obklad na oči, který můžete používat jako prevenci zánětu spojivek, vytírání očka nebo noční obklad. Bude se hodit do vaší domácí bylinkové lékárničky také když oči bolí a jsou suché.



Budete potřebovat
10g světlíku (k dostání tady)
10g heřmánku
50ml mandlového oleje (k dostání tady)
ev. i 20 ml lněného oleje (k dostání tady)


Vytvořte si extrakt ze světlíku a heřmánku, ponořte bylinky do oleje a nechte na teplém místě 2 týdny. Občas protřepte, sceďte velmi důkladně.
Na oči přikládejte na kosmetickém tamponu, vždy několik kapek extraktu a lněného oleje, který také působí na očka blahodárně.

Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí 'Rohypnol' tinktura z květu divizny



Komentáře