Domácí řešení molí otázky aneb jak na moly

Je pravda, že jsme na blogu řešili všelijaký breberky.. mravence, vši, klíšťata, komáry, až včera Zdeňka upozornila, že to co jí doma přebývá, nám mezi recepty a návody chybí! Takže, tady a teď pořešíme moly. Darebáci, jsou druhu dvojího, šatní (žerou oblečení) a potravinoví (žerou všechno ostatní).
Buď nám domů přiletí nějakou škvírkou z venku, nebo si je domů doneseme (oblečení ze sekáče, kontaminované potraviny). Když se objeví, je potřeba jednat a jednat znamená v tomto případě: úklid, smrt mrazem a provonění.


Potraviny, které si myslíte že můžou být kontaminované vajíčky, přesypte do sáčků na 4 dny zamrazte. Vše, a tím myslím vše, důkladně vysajte - všechny poličky, kouty, římsy, kouty a zákoutí ..kam až hubice a hadice dosáhnou.
Potraviny uchovávejte pouze v dózách s neprodyšným uzávěrem. Mol přežije i na drobečku chleba a bude trpělivě čekat, než dostane příležitost si skočit do vašich cereálií.
Do skříní s oblečením si dejte plátěný sáček s květem levandule. Do kuchyně, komory, spíže pak plátěný sáček s mateřídouškou.

To je vše, pak vyčkejte, až se zase objeví tichý letec, budete vědět co dělat..



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí ekologický prášek na praní (bílé prádlo)



Komentáře

  1. Proti molům stačí nasbírat rostlinu vratič a levandulové květy, nasušit dát do plátěného sáčku a po 3 měsících vyměnit nám to voní jim ale ne

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)