Domácí zázvorový likér proti chřipce

Liquéééréééé! A do jedný a do druhý a do jedný po druhý a do druhý podruhý a do jedný potřetí a do druhý potřetí a .. .. a chřipka nemá šanci.


Budete potřebovat:
0,5 l vodky
125 g medu (asi 6 polévkových lžic),
125 g čerstvě nastrouhaného nebo nakolečkovaného zázvoru
1 citron - oloupaný, nakrájený na plátky
1 pomeranč - oloupaný, nakrájený na plátky
pro dárkovou variantu můžete přidat i 1 lusk vanilky  (k mání tady)
pěknou likérovou flašku (k mání tady)

Všechny ingredience přidáme do vodky a necháme 3 dny luhovat.
Slijeme zpět do lahve anebo do pěkných lahviček se špuntem (vznikne vysoce sympatický dárek) a užíváme večer (kdo neřídí, může ráno na lačno) malého panáčka.
Výborná prevence proti chřipce a nachlazení!




http://www.essential.cz/www-essential-cz/eshop/36-1-KNIHA-Delame-si-to-doma-sami/0/5/219-Thomas-A-Delame-si-to-doma-sami-1-a-2


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí křížaly z jablíček



Komentáře

  1. hotovo! :) a teď už se jen těšit na výsledek... ;)) opravdu stači ty tři dny? Bude vadit, když to tam zůstane týden? ;)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že se nestane nic hrozného.
      Ty tři dny jsou zřejmě hraniční pro ty, kdo by tu vodku žahli ihned po otevření. :-D

      Smazat
    2. Můžu se zeptat..nemá se to trochu ohřát, aby se med rozpustil? Předem díky za odpověď.

      Smazat
  2. tak a hotovo :), už se moc těším, až to budu večer před spaním popíjet :). Děkuji za další úžasný recep, Petra Šedová

    OdpovědětSmazat
  3. Taky jsem to připravil. Teď se už jen těším, až na mě půjde chřipka. :-)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Ritchie, to nemusíte, protože to je na prevenci, tak bojujte statečně klidně hned. Tak na zdraví!!! :-)))
      Iva

      Smazat
    2. Naprosty souhlas, pijte radsi predem, at ta chripka nedorazi. A nejlepsi na tom je, ze to pijete pro "zdravi". Manzel uz se nemuze dockat, az to zcedim. Bude mit pry jeste lepsi duvod popijet. :) :)

      Smazat
  4. Tak jsem založila a už čekám. Mám ten neduh, že se moc nedržím receptů, takže jsem dala i červený grep (zabarví to krádsně do červena), skořici, badyán a anýz. A zalévám vlastní vínovicí, tedy vypáleným vínem. Už teď to chutná výborně. Nechám odležet týden.

    OdpovědětSmazat
  5. ja jdu na to. bude slouzit jako darky pro kolegy :) myslite ze je mozne nechat po louhovani v okrasnych lahvickach neco na ozdobu? napr. kuru z pomerancu nebo citronu, cele ovoce...? diky za radu.

    OdpovědětSmazat
  6. Wau vypadá to velmi dobře. Ale tiež by ma zaujímalo jestli mohu ve vysledku nechat neco v lahvicce? dekuji

    OdpovědětSmazat
  7. Já bych to po vyluhování přecedila a nakrájela tam čerstvé..

    OdpovědětSmazat
  8. Vadí, když ta vodka bude ochucená? Mám doma jenom samé smirnof, jelcin apod.

    OdpovědětSmazat
  9. Dobrý den chtěla byc hse prosím zeptat zda-li by to bylo možné luhovat i v domácí slivovici ? děkuji mnohokrát za odpověď :-)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. asi by to šlo... já třeba louhuju v bílém rumu... a nechávám týden... Jen aby se vám netloukla aromata.

      Smazat
  10. Musí se to uzavírat v tom louhování a nebo uzavřít?

    OdpovědětSmazat
  11. Mě se zdá louhovani 3dny strašně málo. Podle mé známé nechávám 6týdnů !

    OdpovědětSmazat
  12. Tři dny je nedostatečné. Minimálně 3 TÝDNÝ, ale raději 6 TÝDNŮ!!! Je jasné, že zdejší alDěkuje, děkuje :-)koholici nad touto informaci zapláčou, ale jinak to smysl nemá. To pak klidně můžete vodku žáhnout přímo a chroustat u toho zázvor. To pak výjde na stejno. Tak že 6 TÝDNŮ, zcedit a na noc nebo ráno na lačno malu štamprličku.

    OdpovědětSmazat
  13. Právě se chystám na výrobu toho lekvaru.Už se nemohu dočkat.Dík tomu co to vynalezl.

    OdpovědětSmazat

Okomentovat

Diky! :)

Oblíbené příspěvky