Domácí brambo-dobré 'nacpávadlo' pro věčně hladové děti


Moje děti mají mnoho dobrých vlastností, respektuju je takové jaké jsou, snažím se je vést, tak aby z nich vyrostli spokojení a dobří dospělí. Mám s nimi ale jeden problém. Pořád jí. Vlastně mám pocit, že můj den se skládá z mini potravinového řetězce shromažďování a přípravy jídel, krmení a následného úklidu po krmení, dopomoc při vylučování.. a tak pořád dokola. Potravinové perpetuum mobile.
Když pak přijde recept, který je na delší dobu zacpe, uklidní, navíc zdravě a chutně a skoro bez práce - je třeba to poslat dál ..



Budete potřebovat:
4 velké brambory
100g Čedaru 
3 lžíce hrášku
2 lžíce oleje
1 lžíci másla
bylinky

Brambory důkladně omyjte, slupku párkrát propíchejte vidličkou a dejte péct na 180°C do měkka (asi 45 min).
Na délku je rozpulte, vydlabejte vnitřky a v extra misce smíchejte s nastrouhaným sýrem, hráškem, olejem a máslem. Touto směsí naplňte prázdné bramborové šlupky a dejte ještě na 15 minut péct. Posypte oblíbenou bylinkou a podsuňte hladové zvěři! Snad pak chvíli vydrží.



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2013/11/domaci-zazvorovy-liker-proti-chripce.htmlDomácí zázvorový likér proti chřipce



Komentáře

  1. Zrovna nedávno jsem něco podobného dělala a je to opravdu intenzivní "nacpávadlo" :-) Naivně jsem si říkala, že šest brambor pro dva lidi bude takový střední oběd, ale nemohli jsme sníst ani každý dvě, natož tři, a to jsme dospělí. Ale je to dobrota!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)