Domácí hummus se sušeným rajčátkem (anebo bez)


Hummus je takový nenápadný tester délky a hloubky začínajícího vztahu. Pokud vám váš milý/á připraví na večeři poctivý domácí hummus, je jasné, že je připraven/a s vámi sdílet i vaše/jeho/její temnější stránky. Pro nás, odětněné, je hummus pozvánkou k večernímu stolu u kterého vám nikdo nebude ujídat z talíře a vy si pěti hvězdičkově pochutnáte. Alespoň u nás to takhle funguje, pro moje děti je to humus - díky bohu!
Příprava je jednoduchá a většinou mají recepty stejný základ a pak se jen obměňují přidané suroviny, podle chuti, nálady a stavu zásob. Dnes máme nazbyt sušená rajčátka. 

Budete potřebovat:

400g přes noc namočené, mírně povařené cizrny
2 lžíce olivového oleje - lisovaného za studena
50ml citronové šťávy (tj. šťáva z citronu a ne nějaká citronová pohádka)
50ml tahini pasty (recept na domácí už máme na blogu)
3 lžíce sušených rajčat
1 stroužek česneku
lžička (kosher) soli (dle chuti)
2-3 lžíce vody (dle konzistence při mixování)
lžička sladké papriky

Jedinou alchymií, nebo řekněme tajemstvím dobrého hummusu je pořadí v jakém suroviny do mixéru přihazujete. Takže zkuste si zapamatovat: 
Tahini a citronová šťáva - nechat minutu mixovat - jen ty dva sami o samotě (mrk * mrk) a teprve potom se tam přihazují jejich ostatní kamarádi. Rozmixovat do hladka a podávat zakáplé olivový olejem a posypané sladnou paprikou a nejlíp s arabským chlebem (kulaté placky). V lednici vám v dobře uzavřené dózy vydrží až týden.


Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2013/11/domaci-zazvorovy-liker-proti-chripce.htmlDomácí zázvorový likér proti chřipce



Komentáře

  1. A ještě jedna vychytávka, přímo od mistra kuchaře. Ta voda prý musí být ledová. Díky za báječné recepty. Postupě zkouším a jsem nadšená. Maru

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)