Domácí vonné ubrousky do sušičky

Sušenku nemáme. Ale! Měli jsme ji v Praze, sice žádné velké nadšení nevyvolávala, ale beru to tak že jsem nekompetentní uživatel, který neocení bílé zboží. Zlom přišel před dvěma týdny kdy mě oslovila jedna milá brňanka s tím, že tou pravou revolucí do jejího elektro sušení vnesl domácí ubrousky do sushi. To mě dostalo, protože jsem neměla tušáka, že takové zboží je v síti.. a to ne jen v jednom provedení.
Máte sushi? Zkuste do ní nacpat domácí ubrousek, třeba to bude pro vás nová milá zkušenost.




Budete potřebovat:
Kousky látky - flanel, bavlnu
100 ml octa
8 kapek  esenciálního oleje dle vlastního výběru (zde)
dózu s víčkem
a pak tak trochu tu sušičku :-)

Nastříhejte si kousky látky na čtverečky 20x20. Naskládejte do dózy. Do octa přidejte oblíbený esenciální olej a přelijte jím ubrousky. Používejte 1 kus na jedno sušení. Ubrousky recyklujte na další sušení. Experimentujte s vůněmi a jejich intenzitou - bude to zábava. Každý olej je jiný.



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
Domácí ekologický prášek na praní (bílé prádlo)



Komentáře

  1. Ocet má být klasický, nebo nějaký jablečný nebo vinný?

    OdpovědětVymazat
  2. Dneska jsem vytáhla prádlo ze sušičky a nějak nevonělo. Vzpomněla jsem si na tenhle recept, připravila si tři ubrousky (zhruba 20x20) do skleničky s vinným octem a citronovým EO (byly docela mokrý, možná by to dalo i 4) a musím tenhle zlepšovák velmi pochválit! Ještě zkusím s obyč octem a dám zprávu.

    OdpovědětVymazat
  3. Zkusila jsem to. Výsledkem je, ze je prádlo trochu cítit octem. Naštěstí jen trochu. Takže jestli je to obyv octem, tak nebrat....

    OdpovědětVymazat
  4. nedá se ocet nahradit prostě jen vodou? jakože naředit EO. Jako kdyby do aromalampičky.

    OdpovědětVymazat
  5. take bych se rada zeptala, zda je mozne ocet necim nahradit. pri 100ml vinneho octa a 8 kapkach EO bylo po vysuseni pradlo dost citit octem :(((

    OdpovědětVymazat
  6. Zkoušela jsem s jablečným octem.. Dala jsem na 4 ubrousky 20x20 cm 100 ml octa a 20 kapek EO. Do sušičky jsem na zkouškou hodila jeden ubrousek.
    Prádlo krásně jemně vonělo, po octu ani památky :) Super navod, moc děkuji :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)