Domácí přírodní, báječný a kouzelný deodorant pro horké dny a chvíle s vůní levandule a šalvěje

Dnes si myslím, že jsem překonala jednoznačně délku názvu receptu. Někdy je těžký popsat, něco co je fajn a skrznaskrz dobrý, jen pár slovy. Někdy je i těžký to pojmout a pochopit. A když už to nejde ani když vyzkoušíte všechny možné a nemožné úhly pohledu, je fajn se na to podívat z výšky. Já jsem měla ohromné štěstí a zkusila jsem to a zažila jsem nečekaný pocit štěstí a jistoty. Cože jsem to zažila? TOHLE! Zhmotnění vrozené potřeby opory. Neuvěřitelné, povznášející a to doslova... Pokud se dostanete do situace (někdo si vás splete s rockovou hvězdou nebo tak něco..), kdy se vám naskytne možnost to vyzkoušet, jděte do toho, byla by škoda umřít a tohle nezažít.
Dnes dáme deodorant, přírodní bez ingrediencí ze kterých by se vám zamotala hlava. Léto už na nás čeká za dalším rohem, čekají nás horké dny a chvilky, buďte ready!


Budete potřebovat:
20 g nerafinovaného bambuckého másla (k dostání tady)
20 g kokosového oleje natur (k dostání tady)
1 g Zinkoxidu (k dostání tady)
5 kapek esenciálního oleje Levandule (k dostání tady)
2 lístky šalvěje  


Odvažte si oba tuky, nemusí to být úplně na gramy (pokud si kupujete po ml, tak ty přibližně odpovídají gramům) přesně, stačí když budou v poměru 1:1.





Oba tuky rozpusťte ve vodní lázni.


Rozpuštěné tuky odstavte a promíchejte. Nechte trochu zchladit a vkápněte eterický olej Levandule. Pak přidejte Zinkoxid - prášek.




Jak vidíte, prášek se v tuku nerozpustí. Je potřeba ho promíchat a tzv. dispergovat - rovnoměrně spojit. To poznáte tak, že má mix mléčnou barvu. Zasuňte do něj 2 lístky šalvěje.


Nechte vychladnout, hmota ztuhne. Používejte ji tak, jak jste zvyklí a napište mi jak moc jste spokojení. Těším se na to. :-)



Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2014/01/domaci-vyzivne-peelingove-bochanky-pro.htmlDomácí výživné peelingové 'bochánky'



Komentáře

  1. Dobrý deň. Rada by som sa opýtala. čo je to ten Zinkoxid? Čo to obsahuje a ako to pôsobí na zdravie človeka? Vopred ďakujem za Odpoveď. Gabriela Krasová

    OdpovědětVymazat
  2. Neboli oxid zinečnatý, jedná se o lehký bílý prášek, který je široce používán v přírodních deodorantech a k vysoušení akné . Má protizánětlivé účinky.

    OdpovědětVymazat
  3. Používám pouze jedlou sodu -napudruju podpaží a nepotim se:-)
    U jedle sody je jeste treba vyzkoušet zda obsahuje hliník nebo ne (někteří výrobci přidávají krystalky aby to nehrudkovalo) stačí zalit prevarenou vodou a uvidíte zda mate u Dna krystalky nebo ne.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. můžu považovat za krystalky i takový kal co se udělal na dně? nejsem si jistá :/

      Vymazat
  4. Treba si zohnať oxid zinočnatý v mikročasticiach(nie v nanočasticiach), ktoré sa nedokážu vstrebať do pokožky.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)