Domácí mandlovo-olivový peeling s hydrofilním olejem

Duben byl mým zatím nejhorším měsícem po finanční stránce. Kdo podniká, ví. První rok je takový hájecí. Nikdo po vás moc nechce, ze začátku ani neplatíte DPH, je to takový docela příjemný rozjezd hvězd. Pak přijde první daňové přiznání a začne se lámat chleba. Ač jsem zůstala v černých číslech, stálo mě to nejednu oběť. Zpozdila jsem se v placení nájmu svému milému domácímu. Musela vynechat nějaké výlety a celkově se uskromnit. Teď když je všechno zaplacené a na mém účtu už není trapná nula, můžu si užívat toho dobrého co mě duben přinesl -- moji knihu! Že ji nemáte? No to teda! Kdo nemá knihu nemůže si to správně dělat doma sám!
Dnes se pustíme do jednoduchého peelingu s hydrofilním olejem. Jednoduše řečeno - obrousíte, vyčistíte, nevysušíte, vytuníte, rozzáříte!


Budete potřebovat:
45 g mandlového oleje (seženete zde)
3 g kokoglukosidu (seženete zde)
1 g peelingového granulátu - mandlové skořápky a olivové pecičky (k dostání tady)
2 kapky oblíbeného esenciálního oleje

Odvažte si mandlový olej a kokosglukosid a nalijte je do nádoby.

Zamíchejte a máte hydrofilní olej hotový.

Přelijte do nějaké pěkné lahvičky, pokud budete chtít, můžete přikápnout esenciální olej. Tento hydrofilní olej můžete používat i samostatně: nanášejte na mokrou pleť, napěňte a opláchněte dostatečným množstvím vody.
Smícháním hydrofilního mycího oleje se mandlovo-olivovým granulátem získáte luxusní mycí hydrofilní peeling. Vyzkoušeno na vlastním ksichtě a u mě dobrý!




Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2014/01/domaci-vyzivne-peelingove-bochanky-pro.htmlDomácí výživné peelingové 'bochánky'



Komentáře

  1. no tak jsem si z toho trosku ucurnula.....bylo to baaaajecne a plet je z toho tak rozjasnena, ze i ja zarim :-) mam dotaz, kdyz si udelam hydrolat na odlicovani na dovolenou (cca do 100ml lahvicky), vydrzi to ten tyden nebo musim delat vzdy cerstve? diky moc....a jsem rada, ze jsem objednala knizku, nemusim travit cas u pocitace,a le listuji si a je to teeeez bajecne....zitra na navstevu vyrabim peelingove bochanky, jakoze se slusi prinest neco "upeceneho" na navstevu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. a tady antioxidant netreba? diky.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to báječně :)jen mám teda dotaz, všude se píše, že kokoglukosid je rozpustný ve vodě, neoddělují se ty dvě složky potom?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Diky! :)