Domácí táborákový trdelník, pro ty kdo chtějí opíkat, ale né buřty

Pokud se vám zdá dnešní úvodní fotka nadstarndartně krásná, pak to není náhoda. Fotil ji můj dlouholetý kamarád, Lukáš Koňařík, nejlepší fotograf na světě a čestný člen mého Dream Teamu. A co že ten náš Dream Team vlastně dělá? Po úspěchu první knížky Děláme si to doma sami, pracuje na druhé, ještě lepší a ještě krásnější. Fotíme ji celý rok a sestavíme recepty do všech 4 období. Teď máme za sebou focení podzimu a že o napínačku nebyla nouze, snad ani nemusím říkat.
Po práci jsme se odměnili táborákem a po buřtech přišla chuť na sladké - domácí táborákový trdelník.


Budete potřebovat:
500g polohrubé mouky
50g másla
1 lžička cukru
250 ml mléka
42g droždí
2 vajíčka

cukr se skořicí nebo oříšky


Droždí promíchejte s vlažným mlékem a špetkou cukru a nechte vzejít kvásek.



Přidejte mouku, vajíčka, vypracujte měkoučké heboučké těsto.



Přidejte máslo.



Dokonale vypracované těsto nechte na teplém místě kynout 30 min.
Pak se přesuňte k ohni. Z těsta udělejte malé proužky a obtočte kolem klacku na opékání. Po opečení vyválejte ve skořici nebo oříšcích s cukrem. Dobrou!




Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!
http://www.home-made.cz/2014/10/domaci-sladke-levandulove-susenky.html

Komentáře