Domácí panna cotta s vanilkou a horkýma malinama

Kdo by si nepřál mít doma čas od času pořádnou Itálii? Nikomu neublíží občas vypustit páru z Bialetty Moka, vytáhnout na sebe starý dobrý pomodori (tvý matky) z konzervy, o kterých se už tak dlouho nemluvilo, od plic si říct zač je tomu penne a ukázat jeden druhýmu svoje prosciutto crudo. Pročistí to vzduch, je to zdravý a hlavně dobrý.
Poslední chod může být pak panna cotta s červenou omáčkou, symbolicky samozřejmě.




Budete potřebovat:
400ml smetany na šlehání
100ml vody
3 lžíce moučkového cukru
2 lžičky želatiny v prášku
1 lusk vanilky (ta nejlepčejší široko daleko je k mání ZDE)
lžíce oleje

Na omáčku:
maliny
moučkový cukr


Želatinu rozpusťte v malém množství vody.


 Nechte stát.


Podélně rozřízněte vanilku a ostrým nožem vyberte semínka.


Do hrnce nalijte smetanu, vodu. Přidejte vanilku a prosátý cukr.


Zamíchejte a nechte přivést k varu. Pak přidejte želatinu a ještě pár minut míchejte a vařte.



Formičky vymázněte olejem a naplňte směsí.


Nechte v lednici minimálně 5 hodin, nejlépe ale přes noc.



Rozmačkejte maliny, přidejte cukr a ohřejte.




Jemná a studená panna cotta a horké voňavé maliny, ta pravá tečka pěkného italského večera.




Líbil se vám tenhle recept? Zkoukněte další návody,  budete je milovat!

Komentáře